Timjanbiffar

Igår vart det mumsiga timjanbiffar med ris till middag, som ni ser på bilderna så följde inte jag hela receptet då jag skippade tomaterna. Vart lite stressad på slutet för skulle iväg till Nedansjö och kolla på fotboll så vart tyvärr utan tomaterna. Men det funkade ju också.
För 4 personer behöver du:
500 g köttfärs
1/2 glasflaska wichyvatten (33cl)
ca 1/2 dl ströbröd
1 ägg
1 gul lök
salt
svartpeppar
3 tomater

till såsen:
3 dl tomatjuice
1,5 dl grädde
1 tsk salt
1/2-1 tsk timjan

  • Blanda whichyvatten, ägg och ströbröd i en bunke.
  • Finhacka löken och blanda ner den. Salta och peppra, sist tillsätter du köttfärsen och blandar väl.
  • Forma färsblandningen till biffar.
  • Skär tomaterna i skivor och vänd dem i timjan.
  • Lägg en tomatskiva mellan 2 biffar, tryck ihop dom ordentligt och stek dem sedan och lägg i en ugnsform.
  • Vispa ihop såsen kall och häll den sedan över biffarna.
  • Värms i ugnen på 200 grader.
  • Servera med ris.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0