Champinjonpaj med smak av vitlök

Denna paj hade vi på vårat buffébord på midsommarafton. Verkligen hur god som hellst, kommer definitivt göras fler gånger hemma hos mig!
För en pajform behöver du:
3 dl vetemjöl
125 g smör
2-3 msk vatten
1-2 boursin vitlöksost
200-300 g färska champinjoner
1-2 dl grädde
lite vetemjöl (till redning)
100 g skinka
riven ost
salt och svartpeppar

  • Arbeta ihop vetemjöl, smör och vatten till en deg och tryck ut den i en pajform.
  • Förgrädda i ca 15 min på 225 grader och låt svalna.
  • Skiva och stek champinjonerna. Salta & peppra.
  • Strö sedan över lite vetemjöl och häll över grädden. Låt koka ihop.
  • Bred boursinosten över pajskalet i ett jämt lager, strö över skinkan, häll sedan över champinjonstuvningen och överst riven ost efter behag.
  • In i ugnen igen, den är klar då osten smält och den har fått fin färg.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0