Cannelloni med skaldjur

Idag testade jag ett nytt recept på canneloni, inte riktigt lika gott som receptet jag lagt ut tidigare med köttfärs men inte långt ifrån. Kan verkligen rekomendera detta för er skaldjurstokiga. Super gott att äta tillsammans med sallad och vitlöksbröd.
Om du hellre är sugen på cannellonin med köttfärs så hittar du det receptet här
För 4 personer behöver du:
200 g färska lasangeplattor
1 burk kräftstjärtar i lag
1 burk musslor i lag
1 burk surimi i lag
250 g ricottaost
1 vitlöksklyfta
3 msk hackad dill
1 dl riven parmesanost

Till såsen:
2 dl mjölk
3 msk vetemjöl
1 dl vitt vin eller matlagningsvin
2 dl cremefraiche
3 msk hummerfond
dill efter behag
1 krm cayennepeppar
ev salt

  • Låt skaldjuren rinna av.
  • Dela surimibitarna i 2 eller 3 delar, blanda dem sedan tillsammans med kräftstjärtarna, musslorna, ricottaosten, dillen och vitlöken som du pressar i.
  • Dela lasangen på 8 delar (ca 15 cm ), fördela sedan skaldjursröran på lasangeplattorna och rulla ihop, lägg dem i en ugnssäker form.
  • Blanda mjölken med mjölet och koka upp det i en kastrull tillsammans med vin, creme fraiche, hummerfond under omrörning. Sjud några minuter.
  • Tillsätt sedan dill och cayennepeppar.
  • Smaka av och salta om det behövs.
  • Häll såsen över cannellonin och strö över parmensan.
  • Gratinera i 10-15 min, tills den fått fin färg i 225 grader.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0