Strömmingsfilé

Det blev fisk till middag idag med, strömming med potatismos som är en av mina favoriter, men idag blev den i en liten annan tappning än hur jag brukar göra den. Vart riktigt gott!
För 4 portioner behöver du:
1 kg orensad strömming eller 600 g strömmingfilé
2 ägg
1,5 dl grädde
1 msk fransk senap (dijon)
2 vitlöksklyftor
2 tsk dragon
salt
2 dl ströbröd
2 krm svartpeppar

  • Blanda ihop: ägg, grädde, senap, pressad vitlök, dragon och 1/2 tsk salt i en mellan stor bunke.
  • Lägg strömmingsfiléerna ihopvikta i bunken och låt marineras i minst 2 timmar.
  • Gör paneringen genom att blanda ihop ströbröd, svartpeppar och 2 tsk salt.
  • Lägg paneringen på en tallrik och vänd strömmingen i den.
  • Lägg sedan strömmingen på en plåt med bakplåtspapper.
  • Stek i ugnen i 5-10 minuter i 225 grader.
  • Servera med potatismos.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0