Italiensk köttfärspaj

Denna ljuvligt goda köttfärspaj blev jag bjuden på av en superfin arbetskamrat för några månader sedan. Idag serverade jag den hemma hos oss och den gjorde succé även här.
För en paj (ca 4 portioner) behöver du:
Deg:
1,5 dl vetemjöl
3/4 dl grahamsmjöl
75 g smör
3 msk riven ost
1,5 msk vatten

Fyllning:
10 cm purjolök
500 g köttfärs
smör till stekning
1 tsk salt
1/2 tsk paprikapulver
3/4 krm vitpeppar
2 krm italiensk salladskrydda
1/2 tsk oregano
1/2 dl chilisås
1 dl vatten
1 paprika
2 ägg
0,5 dl riven ost

  • Börja med att göra pajdegen: Arbeta ihop mjöl, smör och ost. Tillsätt sedan vattnet och arbeta in det. Låt vila i 15 minuter i kylen.
  • Skär purjolöken i tunna ringar.
  • Stek köttfärsen tillsammans med purjolöken. Pressa i vitlöken och tillsätt salt, paprikapulver, vitpeppar, salladskrydda, oregano, chilisås och vatten. Blanda ihop och låt vattnet koka in i köttfärsen.
  • Knäck äggen i en skål och vispa ihop dem.
  • Hacka paprikan och rör ner den tillsammans med osten och äggen i köttfärsröran. (OBS! spara lite av äggen att pensla degen med). Lägg köttfärsblandningen i botten på en smord pajform.
  • Kavla ut pajdegen och skär i smala strimlor. Lägg strimorna i ett rutmönster över köttfärsen.
  • Pensla degen.
  • Gräddas i 200 grader i 20-45 min (beroende på degstrimlornas storlek)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0