Kantarellsoppa

På begäran av en läsare så lägger jag nu ut receptet på Camillas fantastiska kantarellsoppa som hon bjöd på till förrätt på hennes födelsedagsmiddag. Vet inte riktigt hur många personer reseptet är beräknat till men av vad jag läst mig till brukar man räkna på ca 2 dl soppa till förrätt och 3-5 dl soppa till huvudrätt så matemtiken får ni sköta själv :)
Du behöver:
ca 1 dl torkade eller 5 dl färska kantareller
smör
1 gul lök
1 hönsbuljongtärning
4 dl grädde
6 dl mjölk
4 dl sherry
salt
svartpeppar

  • Finhacka löken och fräs den tillsammans med kantarellerna i riktligt med smör.
  • Tillsätt sherry och hönsbuljongtärningen och låt koka några minuter.
  • Häll i grädden och mixa den (då den är varm).
  • Koka upp soppan och krydda med salt och peppar

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0