Daimglass

Förra helgen då jag & Maria hade bakkväll så gjorde vi en smarrig daimglass. Vi gjorde den i min underbara glassmaskin men är övertygad att man kan göra den i frysen också. Men då man gör den i frysen ska det tydigen vara noga med att röra i formen då och då för att undvika iskristaller. Tyvärr vart bilden inte den bästa.
För en satts behöver du:
1 vaniljstång
4 dl mjölk
3,5 dl vispgrädde
7 äggulor
1,5 dl strösocker
2-3 dubbeldaim

  • Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur den.
  • Koka upp mjölk grädde och det du skrapat ur vaniljstången. Ställ det sedan på sidan.
  • Vispa äggulor och socker fluffigt i en skål och häll det sedan i gräddmjölken. Vispa ihop det till en jämn massa.
  • Sjud till 85 grader under vispning (det får ej koka). Häll det sedan i en bunke och låt svalna.
  • Sila massan och häll i bunke som du plastar in. Låt stå i kylen, helst över natten.
  • Hacka daimen.
  • Kör i glassmaskin och följ anvisningarna som gäller för just din, efter halva tiden tillsätter du daimen.
  • Lägg i form och låt stå i frysen någon timme innan servering för bästa konsistens.




Kommentarer
Postat av: advocatus diablo

Undra om det kan finnas ett samband mellan att bilden inte blev den bästa och den nästan urdruckna Barcardi breezern i bakgrunden? ;)



Nej om jag ska vara lite allvarlig också så ser det väldigt gott ut, precis som allt annat på denna blogg. Du har många goda recept och fina bilder här.

2010-10-21 @ 11:00:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0