Renskav med svamp och rödlök

Dagens middag var riktigt lättlagad. Renskav är dessutom perfekt för dig som vill äta lite smalare mat då det innehåller endast 6% fett. Brukar i vanliga fall göra gryta då jag ska tillaga renskav men idag så serverade jag den stekt med lite smör, salt och peppar och goda tillbehör och det vart riktigt gott.
För 4 portioner behöver du:
600 g djupfryst renskav
2 rödlökar
smör till stekning
1 liter färsk svamp (jag använde champinjoner)
2 dl vispgrädde
1 köttbuljongtärning
ev lite maizena el vetemjöl till redning
salt
svartpeppar

  • Skiva rödlöken och stek i lite smör. Lägg den sedan på sidan.
  • Rensa och skär svampen i stora bitar, bryn i lite smör.
  • Blanda svampen med 1/4 av löken i en kastrull och häll över grädden, smula ner buljongtärningen och koka upp. Red av om du vill ha lite tjockare konsistens.
  • Bryn renskaven i 3-4 omgångar i en het panna med lite smör. Krydda med salt och svartpeppar.
  • Servera rätten med renskav, svamp och lök i små högar och kokt potatis till.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0