Fläskfilé på svärmors vis

Idag vart det potatisgratäng och fläskfilé till middag! Ska försöka i ett senare inlägg skriva hur man gör potatisgratängen då många efterfrågat det.
Denna fläskfilé serveras med fördel till pressad potatis då det är mkt sås i köttformen, annars kan du ju halvera receptet också om du gör gratäng.
För ca 6 personer behöver du:
1 kg fläskfilé
2 dl creme fraiche
2 dl grädde
1/2 dl soya
2 tsk sambal oelek
5-10 champinjoner
svartpeppar
salt

  • Skär fläskfilén i 1-2 cm tjocka skivor.
  • krydda med svartpeppar och en aning salt. Stek på dem (ca 1 minut på varje sida, ska ej bli genomstekt)¨
  • Lägg fläskfileén i en ugnsfast form.
  • Dela champinjonerna på 4 delar och strö över i formen.
  • Blanda ihop creme fraiche, grädde, soya och sambal i en skål. Om du vill ha en fastare sås kokar du upp den i en kastrull och vispar ner lite vetemjöl (som du först blandat med lite av grädden).  Häll det sedan över köttet och svampen.
  • Gratineras i ca 20 minuter på 200 grader.

Kommentarer
Postat av: Madelene

Hej! Kul att du hittat min blogg! Måste erkänna att jag tittat in här lite då och då men inte lämnat någon kommentar... Väldigt god mat och den ger många bra middagsförslag! Hoppas allt är bra med dej oxå! :) Kram kram

2010-09-19 @ 21:04:27
URL: http://www.lillyohlsson.blogspot.com
Postat av: Elena

Jag gjorde faktist något liknande igår fast då med grönpeppar och diljonsenap :)

2010-09-22 @ 16:15:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0