Kycklingfilé i krämig sås med soltorkade tomater & fetaost

Denna rätt passar perfekt att äta som fredagsmiddag då det går snabbt att göra samtidigt som det är gudomligt gott.  Hittade receptet hos kryddburken men då jag inte hade alla ingredienser hemma så gjorde jag om det lite,
här är min version:
För 4 personer behöver du:
4 kycklingfiléer
salt
svarpeppar
paprikapulver
ca 10 soltorkade tomater i olja + 2 msk av oljan
1 msk rödvinsvinäger
1 msk tomatpure
1 msk soja
1 msk kalvfond
3 dl gräddfil
maizenamjöl + vatten till redning
ca 75 g fetaost
persilja

  • Dela kycklingfiléerna på mitten så du får två tunnare filéer.
  • Stek dem i lite smör och krydda med salt, svartpeppar och paprikapulver så att de får fin färg, de ska ej vara helt genomstekta.
  • Lägg kycklingen på sidan.
  • Häll vattnet i pannan och finhacka de soltorkade tomaterna och lägg i dem tillsammans med rödvinsvinäger, tomatpure, soja, kalvfond, gräddfil och en aning svartpeppar. Rör sist ner redningen.
  • Lägg ner kycklingen i såsen och låt småputtra i 10-15 minuter.
  • Innan servering rör du ner tärnad fetaost och strör över persilja.
  • Servera med ris eller klyftpotatis.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0