Saftiga fläskkotletter

Dagens smarriga middag är en rätt som i princip sköter sig själv. Eftersom de puttrar så länge i gräddblandningen så blir de sådär härligt saftiga och inte alls torra och tråkiga som fläskkotletter lätt blir.
För 4 personer behöver du:
4 st fläskkotletter
3 dl grädde
1/4 dl soja
1 tsk sambal oelek
salt
vitpeppar
  • Bryn kotletterna så de får färg i en panna (som det finns ett lock till). Krydda med lite salt och vitpeppar. De ska ej bli ígenomstekta.
  • Häll över grädde, soja och sambal och sätt på locket och låt puttra på svag värme i ungefär 45 minuter.
  • Servera med kokt potatis och rivna morötter.


Kommentarer
Postat av: Olle Engström

Jag har ett alternativt recept till denna rätt: Benfri kotlett, skär i skivor, salta, peppra. Lägg i ungsform, blanda 3-5 dl crème fraiche, med ca 1-1,5 dl soja och några matskedar sambal oelek, mängden beror på hur mycket du gör och hur stark du vill ha den, smaka av!.Häll blandningen över kotletterna. In i ugnen 175 grader, ca 1,5 timmar. Mycket självgående rätt. Ris till

2011-02-05 @ 03:31:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0