Kantarellsås

Här kommer det utlovad receptet på den ljuvligt goda kantarellsåsen vi åt till steken i söndags. Och för er som köper färdiggjorda såser eller påsar med pulver så kan jag lova att det inte alls är svårt att göra en mycket godare själv. Testa själva så får ni se!
För 4 portioner behöver du:
2 dl torkade eller 6 dl färska kantareller
2 shalottenlökar
2 dl vispgrädde
3 dl mjölk
1,5- 2 msk vetemjöl
smör till stekning
1,5 msk japansk soja
salt
vitpeppar

  • Om du använder torkad svamp så blötlägger du den i vatten i ca 5 minuter.
  • Riv löken och stek den i lite smör. Lägg i svampen och stek på medelvärme tills vätskan ängat bort. Salta och peppra en aning.
  • Strö över vetemjölet och rör om. Häll på grädde och mjölk. Låt koka under omrörning några minuter.
  • Smaka av med soja, salt och vitpeppar.


Kommentarer
Postat av: Moa

Tack Elin, vad snäll du är! :)

2011-01-13 @ 17:06:43
URL: http://kerfstedt.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0