Risotto med räkor och sockerärtor

Dagens middag blev en lite förenklad risotto, i en traditionell risotto tillsätts vätskan efter hand vilket man inte gör i den här. Den smakade mycket gott och känns som en bra vardagsrätt som går supersnabbt att laga.

För 4 personer behöver du:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 dl avoriris
olivolja till stekning
2 fiskbuljongtärningar
1 liter vatten
4 tsk tomatpuré
ca 300 g fänkål
1 tsk rivet citronskal
2 msk pressad citron
2 tsk rödchili
200 g sockerärtor
500 g räkor med skal

  • Skala och hacka lök och vitlök.
  • Fräs lök, vitlök och ris med olivolja i en kastrull i 2-3 minuter.
  • Smula ner fiskbuljongtärningarna, rör ner vatten och tomatpuré. Låt koka ca 15 minuter under lock.
  • Ansa och strimla fänkålen, finhacka chilin och skala räkorna.
  • Blanda ner fänkålen i kastrullen och koka ytterligare 3 minuter.
  • Smaka av med citronskal, citronsaft och chilin.
  • Rör ner sockerärtorna och sist räkorna

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0