Citronmarinerad kyckling

Denna smarriga kyckling gjorde Micke förra veckan då jag jobbade kvällen men hade turen att få med mig den i matlåda dagen efter. Receptet hade han hittat i svts program toppform.
För 4 portioner behöver du:
8 st  kycklinglår
4 citroner
8 st vitlökar
2 gula lökar
1 msk sambal oelek
rejält med salt och svartpeppar

  • Riv skalet av alla citroner och pressa ner saften ifrån 1 citron i ett kärl.
  • Pressa ner vitlöken och skär den gula löken tunnt och lägg ner i kärlet.
  • Tillsätt sambal, salt och peppar.
  • Lägg kycklingen och marinaden i en plastpåse, förslut och låt marinera i kylen över natten.
  • Lägg kycklingen och marinaden i en ugnssäker form och tillaga i ca 40 minuter på 200 grader.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0