Spagetti med kalvfärsbullar

Igår tänkte jag göra något med kalvfärs till middag med hade inte riktigt någon inspiration. Så jag googlade och hittade ett underbart recept på köttbullar gjorda på kalvfärs med pasta i tomatsås, mozzarella och persilja. (Receptet hittade jag här! ) Riktigt gott kan jag lova. Tyvärr står inga exakta mått på kryddorna men ni får smaka er fram helt enkelt.
För 4 portioner behöver du:
TOMATSÅS:
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 dl rött vin
rosmarin
timjan
salt
svartpeppar
strösocker
olivolja
8 tomater
1,5 msk kalvfond
KÖTTBULLAR
500 g kalvfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 st ägg
0,5 dl ströbröd
2 dl grädde
salt
svartpeppar
ÖVRIGT:
spagetti för 4 portioner
mozarella efter behag
persilja

TOMATSÅSEN
  • Hacka och fräs 2 av de gula lökarna och 2 av vitlöksklyftorna tillsammans med rosmarin och timjan i olivolja på medelvärme.
  • När löken börjar bli genomskinlig slår du på vinet och låter koka ner till hälften.
  • Skär tomaterna i oregelbundet stora bitar och tillsätt den och kalvfonden. Låt koka tills det känns "torrt".
  • Mixa tomatsåsen slät med stavmixer och smaka av med salt och svartpeppar och socker.
KÖTTBULLARNA
  • Finfördela färsen med salt, svartpeppar, ägg, finhackade vitlöken och finhackad gul lök
  • Blanda grädden med ströbrödet och låt svälla en stund. Tillsätt sedan ner i färsen.
  • Rulla till bollar.
  • Antingen kan man steka dem i ugnen i 10 minuter 220 grader i varmluftsugn(+ några minuter med grill så de får fin färg) eller steka dem på spisen.
Blanda tomatsåsen med pastan som du kokat, lägg köttbullarna på pastan och strö över mozzarella skuren i bitar och hackad persilja.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0