Hårtips för blondiner

Det överlägset bästa schampo & balsam jag testat, bra pris är det också!
Finns bla. på Åhlens!

Super goda kycklingklubbor

Dagens middag

För 1 kg kycklingklubbor behöver du:
1/4 dl flytande honung
1/4 dl mango chutney
1 msk kinesisk soya
1,5 tsk curry

  • Blanda ihop alla ingredienser.
  • Tillsätt kycklingklubborna och blanda väl.
  • Lägg kycklingen med marinaden i dubbla plastpåsar och låt ligga i minst 2 timmar, hellst över natten.
  • Lägg kycklingen och marinaden i en ugnssäker form och grilla i ugn 175 grader tills de är genomstekt, tid är lite olika beroende på hur stor dom är, men ungefär 35 minuter tog mina.
  • Servera med ris

Pastagratäng med kassler

Det här är ingen rätt för dig som vill vara nyttig, men oj så gott det är! Åt denna underbara pastagratäng första gången någon gång under gymnasiet och sedan dess är jag fast! Kan verkligen rekomendera er att göra den! Så tack Sofie för detta smarriga recept!
För 6 portioner nehöver du:
300-400 g tagliatelle
550-600 g kassler
1 purjolök
1 röd paprika
2 vitlöksklyftor
5 dl creme fraiche
3 dl grädde
3 msk chilisås
3 msk ketchup
ev lite riven ost
salt, svartpeppar

  • Koka tagliatelle. När den är färdig: lägg den i en ugnsäkerform och klipp den i mindre bitar.
  • Strimla purjon och paprikan och tärna kasslern.
  • Stek grönsakerna, tillsammans med kasslern och vitlöken som du pressar ner. Krydda med salt och svartpeppar.
  • Rör ihop creme fraiche, grädde, chilisås, ketchup och ost i en bunke.
  • Rör ner det du stekt i blandningen och häll över detta över pastan och se till att det rinner ner lite.
  • Gratinera 20-30 min i 200 grader.

Idag är det våffeldagen

men inte har det ätits våfflor hemma hos mig för det...det får bli någon annan dag!
Dagens middag
spagetti & köttfärssås, inte fy skam det heller!

Omelett

Dagens middag blev omelett alá Micke, hädanefter är det han som kommer få göra våra omeletter, shit vad god den blev! Det bästa med denna rätt förutom att den nyttig är att man kan variera den hur mycket som hellst! Ni ska få receptet på mickes underbara omelett men man kan i princip slänga ner vad som helst i den!
För 2 portioner behöver du:
6 ägg
6 msk vatten
1 paprika
1/2 gul lök
ca 40 g roccula sallad
100 g rökt skinka
lite parmensanost
salt
svartpeppar

  • Strimla lök och paprika.
  • Stek löken en stund, tillsätt  sedan paprikan i pannan. Stek i 5-10 minuter och lägg i skinkan och roccolan på slutet.
  • Vispa ihop vattnet med äggen och osten, krydda med salt och svartpeppar.
  • Sänk plattan till 2an och häll blandningen över det du stekt.
  • Låt stå på plattan tills allt stelnat (när kanten på omeletten börjar se klar ut kan man lyfta på den lite med en stekspade  och låta äggsmeten rinna ner)

ThaiKyckling

Dagens lunch blev en mycket smarrig Thaikyckling"gryta" med nudlar
För 4 portioner behöver du:
500 g kycklingfilé
2 små röda paprikor
2 msk olja
ev salt
2 vitlöksklyftor
1 msk färsk riven ingefära
1 msk röd currypasta
1 burk kokosmjölk, 400 ml
1 tsk farinsocker
1 påse babyspenat, 80 g

  • Skär/strimla kycklingen i så stora bitar du vill ha dem och skär paprikan i små bitar.
  • Hetta upp olja i en stekpanna och lägg i kycklingen och stek i några minuter, ta sedan upp den och lägg på sidan.
  • Fräs paprikan i olja en stund och lägg även den på sidan.
  • Häll i lite mer olja i pannan och fräs vitlök, ingefära och currypasta under omrörning.
  • Tillsätt kokosmjölken och rör ner farinsockret. Låt såsen sjuda ett par minuter.
  • Lägg i kycklingen  och paprikan i såsen, låt putta ca 5 min, smaka av med salt.
  • Rör ner babyspenaten och låt dem sjunka ihop.
  • Servera med nudlar eller ris.
Tips! Om du hellre vill ha grön currypasta istället för röd så går det såklart lika bra! Currypasta brukar finnas på den "exotiska" hyllan i de flesta matvaruaffärer.

Hemklickat

Denna söta telåda kommer ifrån O-råsa och kommer snart flytta in i mitt kök!

Mulderbosch rosé

Måste få tipsa om ett underbart gott rosévin som jag surplade i mig igår tillsammans med Hanna på bandfesten efter spelningen, vart en riktigt trevlig kväll som slutade på Oscar, lagomt med folk ute och bra musik!



Mjölkchokladbiscotti med nötter

Har haft en mysig dag på stan med Annika & Maria!
Innan jag träffade dem så hann jag med att baka lite, vart underbara biscottis som smakar riktigt bra till en kopp kaffe!
För ca 60 st behöver du:
100 g mjölkchoklad
200 g pistasch, hassel, pecan eller valnötter
3 ägg + 3 äggulor
2 dl strösocker
1 dl farinsocker
1 tsk vaniljsocker
8 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt

  • Grovhacka chokladen och finhacka nötterna (jag använde pistasch och hasselnötter)
  • Vispa ägg + äggulor, socker, farinsocker och vaniljsocker till ett fluffigt skum.
  • Tillsätt mjölet som du först blandat med bakpulvret och saltet. Rör runt och tillsätt chokladen och nötterna.
  • Dela degen på 3 delar och rulla varje del till en rulle som är ungefär 35 cm lång. lägg dem på en bakpappersklädd plåt.
  • Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 20 minuter.
  • Ta ut dem och skär i sneda bitar (ungefär 2-3 cm breda) Skär medans de fortfarande är varma.
  • Vänd bitarna med snittytan upp och låt torka i ugnen på 100 grader i 25-30 minuter.
  • Låt svalna på galler.
Tips! Om du vill ha lite extra choklad smak kan du doppa halva biscottin i smält mjölkchoklad.


Whirled

Ikväll ska jag på pipeline å kika på min pojkväns band Whirled <--- klicka på länken för att komma till deras myspace sida!

De deltar i en tävling om att få vara förband för Status Quo i Mora den 1:a augusti, för att rösta på dem: smsa OAM1 WHIRL till 72500,  det kostar 6 kr för varje sms, kom igen nu allihopa!

 

 


Gummistövlar från Roots

Måste bara få visa vilka snygga gummistövlar jag fått av mina gulliga föräldrar!
Riktigt sköna är dom också, blir perfekt då våren närmar sig med slask å allt vad det innebär!
Stövlarna hittar du här

Cannelloni med köttfärs

Idag efter jobbet blev det 1,5 timmes promenad, riktigt skönt!
Sedan blev det go middag! Kan verkligen rekomendera detta, super mumsigt!  Och nu sitter man i tvsoffan och myser med en påse gott&blandat! inte helt fel!
För 4 portioner behöver du:
500 g köttfärs
200 g färska lasange plattor
140 g bacon
150 g champinjoner
500 g krossade tomater
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
salt, svartpeppar
150 g körsbärstomater
till såsen:
5 dl grädde
2 msk tomatpure
1 msk timjan

  • Hacka löken, strimla bacon och skiva champinjonerna.
  • Stek bacon och lägg sedan i köttfärsen, stek färsen smuligt.
  • Tillsätt lök, vitlök och svamp, stek tills vätskan kokat in.
  • Häll i krossade tomater och krydda, låt puttra i 10 minuter.
  • Bred ut köttfärsröran på varje lasange platta och rulla ihop, det går lättast om du gör det direkt i en ugnssäker form (som du först smort)
  • Koka ihop grädde, tomatpure och timjan, krydda med salt och peppar.
  • Häll såsen över rullarna och strö över tomaterna som du först delat på.
  • Gratinera i ugnen 20 min i 200 grader.

Pasta Carbonara

Idag stod middagen färdig på bordet då jag kom ifrån jobbet, underbart! Och riktigt gott var det oxå! Haha så skulle man kunna ha det varje dag
För 2 portioner behöver du:
2 portioner spagetti
champinjoner
bacon eller kassler
4 st äggulor
1 dl riven parmensan ost
1-1,5 dl grädde
mkt svartpeppar

  • Koka pastan.
  • Under tiden pastan kokar: stek bacon och champinjoner.
  • Blanda äggulorna, grädde, osten och svartpeppar.
  • Blanda ihop den färdigkokta pastan med det du stekt, häll sedan över ostblandningen, rör om.
  • Krydda riktigt med svartpeppar vid servering
Tips! Använd alltid färska champinjoner då du lagar mat det blir sååå mycket godare!


Chili con carne

Har varit dålig på att uppdatera men har i princip bott på jobbet och i skolan senaste veckan! Dagens middag blev chili con carne!
Jag gör aldrig det efter recept men ska försöka skriva ihop på ett ungefär vad man behöver för att göra den fantastisk god!
För 3-4 portioner behöver du:
300 g köttfärs
1 gul lök
1-2 röd paprika
2-3 vitlöksklyftor
1 liten grön chilipeppar (kan uteslutas om du inte vill ha den så stark)
2 burkar vita bönor i tomatsås (840 g)
chilisås
salt
svartpeppar
mkt chilipulver
lite cayennepeppar

  • Hacka löken, strimla paprikan och dela och kärna ur chilipepparen, strimla den sedan.
  • Stek detta tillsammans med vitlöken som du pressar ner en stund.
  • Tillsätt köttfärsen och fräs en stund
  • Krydda efter behag och rör ner chilisås och låt puttra en stund.
  • Rör försiktigt ner bönorna ock koka upp.
  • Smaka av.
  • Ät tillsammans med rostat bröd.

Tips! När du tillsatt bönorna är det viktigt att du inte kokar sönder dom, dra därför bort grytan så fort det kokat upp!

Kokostoppar

Detta är det absolut bästa receptet på kokostoppar, dom blir precis så sega och goda som man vill ha dom!
De enda ingredienserna du behöver är:
3 äggvitor
175 g socker
200 g kokos
  • Blanda ihop och värm ingredienserna i en kastrull och rör om tills den blir ljumen.
  • Klicka ut på bakpappersklädd plåt
  • Grädda i 175 grader tills de fått fin färg.
Lätt som en plätt och ruskigt gott!

Mycket att se framemot

Den 7:e maj ska vi se Lady Gaga i globen, det kommer bli grymt!
Förutom detta har jag två andra roliga helger att se framemot då jag ska till Åre och till Göteborg, känns som det här kommer bli den bästa våren någonsin!

Dessa fina saker har flyttat in hos mig

Sommrig klänning från Halens

Matchande blommiga servetter och teburk och söta muffins formar, allt ifrån Åhlens.




Skor från Eurosko som kommer bli mina favoriter till sommaren

Och äntligen fulländade jag mitt älskade Thomas sabo armband med två st söta berlocker!
♥I love it♥

Strömmingsrullader

Man fastnar ju lätt i samma gamla spår vad det gäller matlagning, har alltid gjort strömming på ett och samma sätt så idag tänkte jag att nu måste jag testa något annat, det blev strömmingsrullader, faktiskt inte alls så tokigt. vi vart positivt överraskad eftersom varken jag eller micke är så förtjust i ansjovis!
För 4-6 port behöver du:
ca 20 strömmingsflundror
2 burkar ansjovisfilé med spad (á 100 g)
1 gul lök
1 knippe finskuren gräslök
1 knippe finhackad dill
1 dl creme fraiche
1 dl grädde
1 tsk tomatpure
svartpeppar

  • Ansa strömmingen och ta försiktigt bort ryggfenorna.
  • Mosa ansovisen med en gaffel och hacka löken fint.
  • Blanda alla ingredienser förutom strömmingen (även spadet från ansjovisen)
  • Vänd försiktigt ner strömmingen och ställ blandningen svalt en stund.
  • Smörj en ugnsäker form.
  • Rulla ihop strömmingsflundrorna med skinet utåt och lägg dom i formen, ringla över "marinaden".
  • Gratinera i ugn 175 grader i 20-25 min.
  • Garnera med dill och servera med potatismos eller kokt potatis.

Tisdagsmys

Ikväll har jag helg hemma hos mig, imorgon är min enda lediga dag den här veckan så lika bra att passa på, vart en underbar middag och ett riktigt gott vin! Nu blir det mys i tvsoffan med glass och det bästa sällskapet man kan tänka sig!
Dagens middag
potatisgratäng, rostbiff, kantareller, mickes goda sås och en god sallad
-inte dåligt för att vara en tisdag!

Tips! Om du vill ha din rostbiff lika blodig som jag kör den i ugnen på 150 grader med en köttermometer tills den visar 60 grader! Jag tycker det är godast om man bara använder salt och rikligt med svartpeppar som du "klappar" in i köttbiten innan du sätter in den!

Biffgryta

Kom hem från jobbet och hade ingen aning om vad jag skulle göra för middag så tittade runt bland matbloggarna (dock kom jag inte ihåg på vilken blogg jag hittade receptet) och rotade lite i skåpen och hittade lite av varje som vart en grymt god gryta om jag får säga det själv!
För 2 personer behöver du:
260 g lövbiff
1/2 gul lök
lite purjolök
ca 4 st champinjoner
1/2-1 liten burk vattenkastanjer (ca 70-140 g)
1,5 dl creme fraiche
1,5-2 dl vatten
1/2 hönsbuljongtärning
1 msk sweet chili sås
1/2 tsk sambal oelek
1 vitlöksklyfta
0,5 tsk soya
svartpeppar
vetemjöl + mjölk till redning

  • Strimla lövbiffen och purjolöken, hacka den gula löken och skiva champinjonerna.
  • Fräs detta och pressa i vitlöken.
  • Häll på vattnet och lägg i buljongtärningen, låt puttra en stund.
  • Tillsätt creme fraiche, soya, sweet chili sås, sambal och krydda med svartpeppar.
  • Vispa ihop vetemjöl och mjölk, häll sedan ner det i pannan.
  • Låt puttra 5-10 min, lägg i vattenkastanjerna på slutet.
  • Servera med ris.

gryyyymt!!!

och där gick han i mål..på tiden 5:19:34, placering 949, GRYMT JOBBAT! Behöver jag säga att jag är världens stoltaste syster!!

Vasaloppet

Klev upp tidigt imorse och gjorde iordning en brakfrukost för att se på vasaloppet och heja på min duktiga lillebror som åker.
Just ligger han på 1050e plats! Heja!

Lady Gaga i Globen 7 maj

Är egentligen ingen konsert människa men Lady Gaga kan man bara inte missa, jag MÅSTE få tag på en biljett!!

Bilden har jag lånat härifrån

Ännu en vacker dag

Har tyvärr inte så mycket recept att bjuda på i helgen eftersom jag inte kommer att laga så mycket själv då jag är bortbjuden lite här o lite där, riktigt skönt att bli ompysslad och bara kunna njuta av en ledig helg utan så mycket planer!
Så ni får vänta tills nästa vecka med uppdateringar på receptfronten. Bjuder på lite vackra bilder som jag tog idag istället!
Även idag vart det en härlig promenad ute i solen, underbart!



Dagens middag

Idag är det mamma som bjuder på middag:
Ungsrostade rotsaker med kassler & champinjoner gratinerat i ugn
MUMS!

Återhämtande dag...

Idag har jag varit utanför dörren för första gången på några dagar, tog mig till och med en liten promenad i det härliga vår vädret, visst blåste det lite men det var bara skönt att få andas lite frisk luft!

Kebabgryta

Här kommer receptet på en grymt god kebab gryta, tyvärr gör den sig inte så bra på bild! Receptet har jag hittat på en av mina favoritbloggar :ensidamedmat.blogg.se

Du behöver dessa ingredienser:


För 6 portioner behöver du:
4oo g kebabsplitt
2 gula lökar
6 stora champinjoner
1 paprika
1 vitlöksklyfta
1 burk krossade tomater
5 dl grädde
1 köttbuljongtärning
2 msk kebabkrydda (jag använder santa marias)
salt
svartpeppar

  • Hacka löken, skiva champinjonerna, strimla paprikan.
  • Fräs lök, champinjoner, paprikan, kebakköttet och den pressade vitlöken.
  • Tillsätt krossade tomater, grädde, buljongtärning och kryddor.
  • Låt puttra en stund
  • Servera med ris.

Som sagt så smakar det mycket bättre än det ser ut på denna bild :)

 


två små paket...

Måste bara visa vilken söt sommarklänning jag köpt på Nelly som damp ner hos mig idag!
Hade även ett paket till att hämta på en freebra som jag kammat hem i en tävling! Inte illa!
Asop Dress SEK 399, Ichi - NELLY.COM
Är den inte underbar??
Senare ikväll kommer receptet på min smarriga middag som var en kanon god kebabgryta!

Räkor med mango

Idag gjorde jag vad man kan kalla asiatisk snabbmat hemma, denna rätt går så himla fort att göra! Den är verkligen super god och löjligt enkel och jag skulle lika gärna bjuda hem tjejerna på middag som att äta den till vardags!
För 4 port behöver du:
1kg oskalade räkor eller 400-500 g färdigskalade
1 röd chilipeppar
1 vitlöksklyfta
ca 15 cm purjolök
1 msk olja till stekning
3 dl grädde
1/2 dl mango chutney
1 lime
100-200 g frysta mangotärningar
salt

  • Om du använder oskalade räkor: skala dem.
  • Dela, kärna ur och strimla chilin.
  • Strimla purjolöken.
  • Fräs chili, purjon och vitlöken (som du pressar i)
  • Tillsätt grädde, mango chutneyn och saften från limen.
  • Sjud ett par minuter.
  • Lägg i räkorna och mangon.
  • Smaka av med lite salt.
  • Servera med äggnudlar.
Tips! När du använder räkor i matlagning är det viktigt att du inte låter dom koka i maten, de blir då välldigt sega, samma sak gäller om du har dom i ugnen, lägg på/i dom på slutet av tillagningen!

Min kropp är inte på topp idag heller...

Sitter hemma & försö ker kurera mig, har köpt massa gotta & tidningar och krypit ner under en filt, det är nog allt jag kommer orka med idag..
Har drömt mig bort och längtat till sommaren och alla soliga dagar!
Letat just nu efter en bikini och har faktiskt hittat några stycken
Laguna Blue Ruffle Set SEK 798, Vitamin A Silver - NELLY.COMSandie Bikini Set SEK 298, Wonderland - NELLY.COMMaddie Bikini Set SEK 318, Wonderland - NELLY.COM
(klicka på bilderna ovan så kommer du direkt till sidan med bikinin)
Klicka på bilderna om du vill se dom i större format
Bikinisarna är ifrån: NellyH&M, Bubbleroom & Asos


Så vilken av dom ska jag välja tycker ni??

En rosa dröm..

Har hittat en underbar ugnsform från Rice som jag är riktigt sugen på att klicka hem, men 355 kr känns lite väl dyrt men tror tusan att det är värt det:) Tänk så fint att göra smulpaj eller något annat smaskigt i denna till sommaren..
http://frökenfräken.se/shop/

Kyckling soppa

Är hemma och är sjuk idag, och vad passar inte bättre då än en värmande soppa?? så idag blev det en mycket god och krämig kyckling soppa till middag!
Både jag & Micke tycker den blev super smaskig!

För 4 port behöver du:
400 g kycklingfile
1 purjolök
2 röda paprikor
200 g champinjoner
2 msk smör (till stekning)
2 vitlöksklyftor
1 liter vatten
2 hönsbuljongtärningar
3 msk vetemjöl
2 dl grädde
4 msk hackad persilja

  • Skär kycklingfileén i små bitar.
  • Strimla purjolök och tärna paprikan.
  • Fräs kycklingen och lägg i en kastrull.
  • Fräs grönsakerna tillsammans med pressad vitlök och lägg i kastrullen med kycklingen.
  • Tillsätt vatten och buljongtärningarna.
  • Låt sjuda 5-10 min, skumma av.
  • Vispa ihop mjöl och grädde och häll ner i soppan.
  • Vänd i persilja


RSS 2.0