Cannelloni med skaldjur

Idag testade jag ett nytt recept på canneloni, inte riktigt lika gott som receptet jag lagt ut tidigare med köttfärs men inte långt ifrån. Kan verkligen rekomendera detta för er skaldjurstokiga. Super gott att äta tillsammans med sallad och vitlöksbröd.
Om du hellre är sugen på cannellonin med köttfärs så hittar du det receptet här
För 4 personer behöver du:
200 g färska lasangeplattor
1 burk kräftstjärtar i lag
1 burk musslor i lag
1 burk surimi i lag
250 g ricottaost
1 vitlöksklyfta
3 msk hackad dill
1 dl riven parmesanost

Till såsen:
2 dl mjölk
3 msk vetemjöl
1 dl vitt vin eller matlagningsvin
2 dl cremefraiche
3 msk hummerfond
dill efter behag
1 krm cayennepeppar
ev salt

  • Låt skaldjuren rinna av.
  • Dela surimibitarna i 2 eller 3 delar, blanda dem sedan tillsammans med kräftstjärtarna, musslorna, ricottaosten, dillen och vitlöken som du pressar i.
  • Dela lasangen på 8 delar (ca 15 cm ), fördela sedan skaldjursröran på lasangeplattorna och rulla ihop, lägg dem i en ugnssäker form.
  • Blanda mjölken med mjölet och koka upp det i en kastrull tillsammans med vin, creme fraiche, hummerfond under omrörning. Sjud några minuter.
  • Tillsätt sedan dill och cayennepeppar.
  • Smaka av och salta om det behövs.
  • Häll såsen över cannellonin och strö över parmensan.
  • Gratinera i 10-15 min, tills den fått fin färg i 225 grader.


En doft av kanel & kardemumma

Just nu luktar det riktigt gott i mitt kök, håller på att göra min goda och nyttiga müsli och det doftar underbart av en blandning av kanel och kardemumma. Müslin är riktigt enkel att göra och receptet hittar du här

Hjortskavsgryta

Jag brukar ju göra renskavsgryta ibland, men denna gång hade jag tagit fel i frysdisken och när jag kom hem stog jag med fjällskav (som är hjortkött som är lite lättrökt) ohh no tänkte jag som inte är speciellt förtjust i rökiga smaker. Den har nu legat länge i min frys och idag hade jag inte mycket kvar att välja på så lagade den motvilligt efter det receptet jag brukar göra renskaven på, men smakade alldeles för mycket rök för min smak så tillsatte lite sambal oelek och rårörda lingon så blev det ändå en helt okej middag. Men för er som gillar när det smakar lite rökt så är det nog ett topp recept!
För 4 portioner behöver du:
1 pkt fjällskav (240 g)
ca 200 g färska champinjoner
1 gul lök
smör till stekning
1 msk vetemjöl
1/2 tsk salt
svartpeppar efter behag
1 tsk timjan
2 dl svampbuljong
2 dl creme fraiche
1-2 tsk sambal oelek
1-2 msk rårörda lingon
1 msk soya

  • Låt skavet tina något och skär det i breda strimlor.
  • Stek det och lägg på sidan.
  • Skiva champinjonerna och hacka löken, stek sedan det.
  • Tillsätt skavet.
  • Strö över mjölet och blanda, tillsätt svampspadet och krydda sedan.
  • Koka på svag värme ca 5 min.
  • Tillsätt creme fraiche, soya, sambal och rårörda lingon.
  • Hetta upp och smaka av
  • Servera med ris.

Pastasås med kyckling

Har nyss ätit middag, idag blev det en jätte god pastasås med kyckling, soltorkade tomater och babyspenat.
För 4 portioner behöver du:
400 g kycklingfilé ( 2-3 kycklingfiléer)
8 marinerade soltorkade tomater
150 g färsk bladspenat
3 dl grädde
2 vitlöksklyftor
1 krm svartpeppar
1 tsk salt

  • Skär kycklingen i tärningar och bryn den, krydda med salt och svartpeppar.
  • Skär de soltorkade tomaterna i 3-4 bitar per tomat.
  • Tillsätt grädde, soltorkade tomater och pressad vitlök i pannan med kycklingen. Låt det koka någon minut, tillsätt babyspenaten på slutet.
  • Servera med tagliatelle.

Tips! Om du vill ha lite tjockare sås så reder du av den med vetemjöl blandat med lite mjölk.

Tonfiskgratäng

På slutet har det blivit mycket fisk här i bloggen, så även idag! Men det är ju så himla gott tycker jag,  hoppas ni håller med mig! Ni som inte är så förtjust i fisk får se framemot annat som kommer dyka upp här framöver. Detta är ett vardagsgott recept som jag använt mig av sedan högstadiet, hittade då receptet i hemkunskapboken och blev fast, i vanliga fall tycker jag inte om tonfisk sådär jätte mycket, men detta är inte alls så dumt faktiskt!
För två portioner behöver du:
1 dl ris + ca 2 dl vatten
1 burk tonfisk i vatten
1/2 purjolök
1-2 dl champinjoner
1 dl gräddfil
1 dl mjölk
1/2 dl chilisås
lite riven ost
salt, svartpeppar

  • Koka riset och bred ut det i en liten smord ugnsform.
  • Stek champinjonerna och purjolöken, salta och peppra.
  • Häll bort vattnet på tonfisken och bred ut den över riset.
  • Lägg sedan över purjon och champinjonerna.
  • Blanda gräddfil, mjölk och chilisås, häll detta över det andra i formen.
  • Salta och peppra lite och strö sedan över lite riven ost.

Fiskbullssoppa

För alla er som rynkar på näsan åt namnet på detta - Gör inte det för det är mycket godare än det låter! Jag tror till och med att det skulle gå hem hos er som inte gillar fiskbullar. Min pojkvän är inte kräsen men detta har jag aldrig fått laga åt honom så passade på nu när han inte är hemma!
För 4-6 personer behöver du:
1 gul lök
1 purjolök
1 pkt bacon
6-8 potatisar
1 liter vatten
2 st fiskbuljongtärningar
1 burk fiskbullar med skaldjurssås
2 dl mjölk
2 msk vetemjöl
1 dl creme fraiche
ca 1/2 msk timjan
dill att strö över vid servering

  • Skala och skär potatisen i tärningar.
  • Låt vattnet och fiskbuljongen värmas upp, lägg sedan i såsen från fiskbullarna och potatisen, låt koka ca 20 min.
  • Under tiden potatisen kokar: Hacka löken, skär purjo och klipp baconet i lagomt stora bitar. Fräs detta i en stekpanna. Lägg det sedan i potatiskasrtullen
  • Vispa ihop mjölk och vetemjöl, häll i det i kastrullen tillsammans med creme fraiche, låt koka upp.
  • Dela fiskbullarna på hälften och tillsätt dom samt timjan på slutet.
  • Strö lite hackad dill över vid servering.

Pesto Pasta

Idag kom Maria förbi på middag innan vi begav oss till gymmet för ett hårt pass. Är sådär lagomt trött och seg nu! Maten var iaf jätte smarrig och går verkligen hur snabbt som hellst att svänga ihop!
För 2 portioner behöver du:
1 pkt färskpasta, ca 250 g (jag använde tortellini med pesto fyllning)
1 pkt bacon
1/2 rödlök
1 tomat
ca 75 g fetaost
2 msk grön pesto
lite ruccola
svartpeppar


  • Koka pastan.
  • Skär baconet i lagom stora bitar och hacka löken och tomaten.
  • Stek bacon, lök och tomaten. Tomaten lägger du i på slutet. Krydda med lite svartpeppar.
  • Häll av pastan och blanda den med peston, tillsätt sedan det du stekt, fetaost skuren i tärningar och ruccolan

Alejandro

Min absoluta favorit just nu:

Kladdkaka med daim

En av mina absoluta favoriter är kladdkakan, i alla dess former! Men den godaste av alla måste vara denna serverad med grädde eller vaniljglass och färska jordgubbar, tyvärr hade jag inga å fick bli en lättsockrad hallonröra till istället, fantastiskt gott det med!
För en kladdkaka behöver du:
2 ägg
2,5 dl socker
100 g smör
1,5 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 dubbeldaim

  • Smält smöret.
  • vispa ägg och socker pösigt
  • Tillsätt det avsvalnade smöret, vetemjöl och kakao.
  • Häll smeten i en smord bröad form.
  • Hacka daimen och strö över och tryck ner den lite.
  • Gräddas ca 20 minuter i 175 grader.
Tips! Kladdkaka kan lätt kännas för sött jag brukar därför alltid servera den med något syrligt till! För att göra denna goda hallonröra till så la jag frysta hallon tillsammans med en skvätt vatten i en kastrull, värmde på dem och tillsatte sedan lite potatismjöl utrört i lite vatten. Sedan smakade jag av med lite vaniljsocker och strösocker. Men om jag har tillgång till färska bär serverar jag de såklart som de är!

Inbakad fläskfile

Maten igår var himelsk god, vi gjorde en super smarrig potatisgratäng och inbakad fläskfilé, till det faktiskt en köpt chilibearnesås minsann, bearnaiesås har jag aldrig vågat mig på att göra själv!
För 4 portioner behöver du:
ca 700g fläskfilé
100-200 g philadephiaost vitlök & örter
1 rulle smördeg (finns i kyldisken)
1 ägg
svartpeppar
salt

  • Helstek fläskfileén så den får en fin yta, krydda sedan med salt och svartpeppar och sänk sedan till låg värme och stek under lock i 10 min (2,5 min på varje sida).
  • Skär fläskfilén i ca 1,5 cm tjocka skivor.
  • Rulla ut smördegen och kavla ut den lite.
  • "Limma ihop" fläskfileén genom att bre lite ost emellan och sätta ihop skivorna igen, bre även lite ost ovanpå och på sidorna. Är enklast om du gör detta ovanpå smördegen.
  • Sedan rullar du in fläskfilén i smördegen med skarven nedåt på plåten, vik in kanterna och pensa rullen med uppvispat ägg.
  • Gratinera långt ner i ugnen på 225 grader i ungefär 30 minuter.
Tips! Du kan såklart fylla den med någon annan ost eller tex. svampstuvning om du vill! Och det går utmärkt att förbereda allt fram till att pensla med ägg och gratinera som du gör precis innan du äter.
Här är den smarriga chilibearnaisen, underbart god! Dock slår den inte den på Oscar, men snudd på!

Dagens lunch


Valpar

Tyvärr blir det inga valpar för Elsa i sommar, hon löpte för sent så det passar inte in med mammas och pappas semester! Jätte synd tycker jag, hade sett framemot massa valpmys i sommar! Får nöja mig med att titta på bilderna från förra kullen istället!

Ett bra avslut på kvällen

Kvällen avslutades med en baileys kaffe och filmen "Its complicated"

Dragonsås

Har nyss avnjutit en god middag och ett gott glas vin hos svärisarna. Vart grillad kycklingfilé, ugnsgratinerade rotsaker och en himelskt god dragonsås.
Recept på dragonsåsen:
3 dl grädde eller creme fraiche
1/4 msk soja
2 msk chilisås
1 pressad vitlöksklyfta
1/4 msk dijon senap
2 tsk dragon
1 krm svartpeppar
(ev lite vetemjöl blandat med mjölk)

  • Kokas ihop i kastrull.
  • Smaka av och red av med vetemjöl och en skvätt mjölk om det behövs.


Dolce gabbana - rose the one

Måste få tipsa om den parfym som är mitt senaste inköp! Den luktar riktigt gott och passar lika bra att ha till vardags som till fest, lätt och fräsch, en doft jag aldrig kommer att tröttna på.  Har hittat parfymen med stort P kanske man kan säga, Im in love!

Hallonpaj

Efter middagen tog jag en promenad med Maria i det regniga vädret, sedan gick vi hem till mig och åt mängder av smulpaj med marsansås. Receptet på den kommer från min vän Camilla, är riktigt glad att hon en gång i tiden bjöd mig på denna för den är verkligen ruskigt god! Absolut det bästa smulpaj recept jag någonsin ätit!
För 1 liten pajform behöver du:
hallon efter behag
100 g smör
2 dl vetemjöl
1 dl socker
ev potatismjöl (om bären är frysta)

  • Lägg bären i botten på pajformen.
  • Om du använder frysta bär strö över lite potatismjöl över hallonen, den blir annars lätt rinnig.
  • Blanda smör, vetemjöl och sockertill en smulig deg och strö detta över hallonen.
  • Gräddas i 225 grader i ungefär 20 minuter eller tills den fått fin färg.
Tips! Du kan såklart byta ut hallonen mot de bär du tycker bäst om!


Strömmingsfilé

Det blev fisk till middag idag med, strömming med potatismos som är en av mina favoriter, men idag blev den i en liten annan tappning än hur jag brukar göra den. Vart riktigt gott!
För 4 portioner behöver du:
1 kg orensad strömming eller 600 g strömmingfilé
2 ägg
1,5 dl grädde
1 msk fransk senap (dijon)
2 vitlöksklyftor
2 tsk dragon
salt
2 dl ströbröd
2 krm svartpeppar

  • Blanda ihop: ägg, grädde, senap, pressad vitlök, dragon och 1/2 tsk salt i en mellan stor bunke.
  • Lägg strömmingsfiléerna ihopvikta i bunken och låt marineras i minst 2 timmar.
  • Gör paneringen genom att blanda ihop ströbröd, svartpeppar och 2 tsk salt.
  • Lägg paneringen på en tallrik och vänd strömmingen i den.
  • Lägg sedan strömmingen på en plåt med bakplåtspapper.
  • Stek i ugnen i 5-10 minuter i 225 grader.
  • Servera med potatismos.

Havsöring

Idag kom min prins hem med nyfångad havsöring.
Det går nästan inte att misslyckas med en sådan fin råvara, enkelt och gott -helt min melodi.
Vi kryddade den med salt och vitpeppar, lade i några klickar smör och några dillkvistar, sedan in i ugnen på 200 grader, tillagningstiden varierar beroende på fiskens storlek. Du kan lätt känna att den är färdig genom att dra i ryggfenan, om den lossnar är den färdig.

Vi åt den tillsammans med potatis och en enkel kall sås bestående av creme fraiche, sweet chilisås, salt och svartpeppar.

Mina underbara skålar...

Här är de söta cupcake skålarna som jag köpte då jag var i Stockholm
Visst är dom underbara, är riktigt nöjd över mitt inköp!

Påväg hem...

Sitter på tåget påväg hem från en underbar helg i Stockholm! Lady Gaga var till och med ännu mera fantastisk än jag föreställt mig, shit vilken show!
Det vart faktiskt inte alls mycket shopping denna helg heller, men visar senare vilka super söta cupcake skålar jag köpt. Igår kväll var vi ut och hamnade på Ambassadeur, dansade hela kvällen och hade riktigt trevligt. Hann även med att fika och äta lunch med några av mina fina vänner som flyttat ner! Så tack för i helgen tjejer♥

Snart iväg på nya äventyr

Håller på att packa för fullt, imorgon bär det av till Stockholm för en riktig tjej weekend. Det kommer bli underbart; träffa lite kompisar, shoppa, festa och det bästa av allt som ni redan vet LADY GAGA. Sitter å lyssnar på hennes låtar nu och är sååå taggad! Denna helg kan inte bli annat än lyckad.

Dagens middag, så enkelt men ändå så gott!
Slog till med ett smarrigt wienerbröd från charm till efterrätt
Avslutar med en grym låt:

Lax med chilitäcke

Idag blev det ugnsgratinerad lax med lite räkor på toppen till middag, super smarrigt och löjligt enkelt! Mysigt med lite vardagslyx sådär mitt i veckan tycker jag. Tyvärr så fick jag inte till några bra bilder men låt er inte avskräckas för det!
För 4 peroner behöver du:
4 st portionsbitar av laxfilé
1 paprika
2 dl creme fraiche
100 g fetaost
1/2 dl sweet chilisås
250 g oskalade räkor (eller 100 g skalade)
salt
svartpeppar eller citronpeppar

  • Lägg laxen i en ugnssäker form, salta och peppra.
  • Finhacka paprikan och blanda den sedan med creme fraiche, sweet chilisåsen och fetaosten (som du smular ner).
  • Lägg röran över laxen i ett jämt lager.
  • Gratinera i ca 20 minuter i 200 grader, strö över räkorna på slutet.
  • Servera med pressad potatis

Snart...

Nu är det inte långt kvar till Jag & Elena är där i Globen och röjer tillsammans med Lady Gaga, det kommer bli så himla grymt!
Det har varit dåligt med recept i bloggen nu ett tag, men var så lugna ikväll kommer ett underbart lax recept! Håll utkik!

Göteborg

Ursäkta för den dåliga uppdateringen, men har ju tillbringat helgen i Göteborg och inte riktigt prioriterat datorn då! Det var jätte skönt att åka iväg, dock var inte vädret lika bra som förra året och det blev inte så mycket shoppat men det gör absolut ingenting, vi hade det helt underbart!
Riktigt återhämtande och skön helg, vi åt massa gott, sprang i affärer tills fötterna blödde, filmmys, massa tjejsnack och en kväll ute på avenyn.
Hur underbar låter inte den helgen?
Det bästa är att jag har en lika bra helg att se framemot fast i Stockholm, wiiiho!

RSS 2.0