Chokladfuge med pecannötter

Denna underbara fudge har blivit en favorit hos många nära & kära som fått smakat så kan verkligen rekomendera er att testa, lätt att göra är det dessutom. Även detta recept är ifrån tidningen hembakat.
För ca 30-40 bitar behöver du:
2,5 dl hackade pecannötter
1 msk smör
1 nypa salt
300 g 70% mörk choklad
200 g marabou mjölkchoklad
1 burk kondenserad mjölk (395-400 g)
1,5 tsk vaniljsocker
florsocker
 
  • Värm ugnen till 175 grader. Rosta de hackade nötterna på en plåt i ugnen ca 10 minuter.
  • Under tiden klär du en form 20*20 cm med bakplåtspapper.
  • Ta ut nötterna ur ugnen och lägg dem i en skål tillsammans med smör och salt. Rör om tills allt blandat och ställ sedan på sidan.
  • Hacka den ljusa och den mörka chokladen fint och lägg i en bunke tillsammans med den kondenserade mjölken och smält över vattenbad.  Rör om så att allt blandas ordentligt.
  • Blanda ner nötter och vaniljsocker i smeten.
  • Bred ut smeten i den bakpappersklädda formen, använd kniv eller sked för att få ytan slät. Låt stelna några timmar i kylskåp.
  • Ta ut formen och skär i fyrkanter. Pudra florsocker över.
 

Vit ischoklad med saffran

Hej allihopa! Det är nästan så att jag skäms över hur längesedan det var jag gjorde ett inlägg då jag ser hur många trogna läsare som dagligen kikar in här. Tiden räcker helt enkelt inte till. Men har några smarriga recept med julgodis som jag tänkte hinna att dela med mig av innan jul. Detta är super enkelt att göra och verkligen jätte smarrigt, receptet har jag hittat i tidningen hembakat.
För ca 30 st behöver du:
100 g kokosfett
200 g vit choklad
0,5 g saffran
1 sockerbit

  • Smält kokosfettet och chokladen tillsammans över vattenbad.
  • Mortla saffranet och sockerbiten till ett pulver och tillsätt i chokladsmeten.
  • Låt smeten svalna något och häll sedan upp den i små aliminiumformar.

RSS 2.0