My Love

Idag har vi varit tillsammans i 3,5 år
Han är den finaste, snällaste och omtänksammaste människan jag någonsin mött
Jag är verkligen så lycklig
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Dagens middag

Har varit ledig fredag-söndag och tiden har verkligen sprungit iväg. Har ätit ute och varit bortbjuden på middag i helgen så har tyvärr inga recept att bjuda på. Men om du kikar in här så hittar du receptet på denna underbara tacotårta som vi åt till middag idag.

Kasslergratäng

Gårdagens smarriga middag kan jag verkligen rekomendera!  Super gott och väldigt enkelt att göra. Receptet har jag hitta hos majasmat
För 4 portionerbehöver du:
ris för 4 portioner
300-350 g kassler
7 champinjoner
10 cm purjolök
2 tomater
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
1-1,5 tsk chilipulver
salt
svartpeppar
2 dl riven ost

  • Koka riset.
  • Tärna kasslern, skiva champinjonerna, strimla purjon och skiva tomaterna.
  • Smörj en ugnsform.
  • Blanda ris, kassler, champinjoner och purjo och lägg i ugnsformen.
  • Lägg de skivade tomaterna överst.
  • Blanda grädde, creme fraiche, chilipulver, salt och svartpeppar väl och häll över blandningen.
  • Strö över riven ost
  • Gratinera i 225 grader i 25-30 minuter.
  • Servera med en fräsch sallad.

Hurra Hurra Hurra

Idag fyller min fina vän Annika år


Ett stort grattis till dig gumman


Dagens middag

Idag har vi haft fullt upp, ingen av oss kände för att stå vid spisen så Micke slängde ihop sin goda omelette med skinka, paprika och lök. Både gott och nyttigt! Det bli en tidig kväll ikväll så jag säger God natt!

Makaronipudding

Makaronipudding är ju något som är så löjligt enkelt men ändå så himla gott! Det är bara att slänga i det du själv tycker om. Här är min version!
För 2 ugnsformar behöver du:
8-10 dl makaroner
ca 550 g falukorv
2 pkt bacon
1 purjolök
1 gul lök
2 paprikor
10 dl mjölk
6 ägg
svartpeppar
salt
riven parmensanost

  • Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  • Klipp baconet i mindre bitar, strimla paprikan grovt, hacka den gula löken och strimla purjon.
  • Stek bacon, lök, paprika och purjo, krydda med lite salt och peppar.
  • Blanda ihop det du stekt med pastan och lägg det i 2 st smorda formar.
  • Blanda ihop mjölk, ägg, salt och rikligt med svartpeppar och häll det över pastablandningarna.
  • Strö sist över lite riven parmensan.
  • Gratineras i 225 grader i ca 30-40 minuter (tills äggstanningen har stelnat)

Smarrig köttgryta

Igår gjordes en enkel men god köttgryta hemma hos oss. Jag använde grytbitar av gris men det skulle funka precis lika bra med lamm.
För 4 portioner behöver du:
olja till stekning
600 g grytbitar av gris
2 röda paprikor
2 gula paprikor
1 röd chilifrukt
1 gul lök
0,5-1 tsk salt
1 krm svartpeppar
0,5 krm cayennepeppar
1 msk paprikapulver
500 g krossade tomater
2 dl vatten

  • Skär paprikorna i bitar, hacka löken och finhacka chilin.
  • Värm olja i en gryta och stek grytbitarna, krydda med lite salt och svartpeppar på slutet.
  • Fräs på paprika, chili och lök tillsammans med köttet i några minuter.
  • Krydda med salt, svartpeppar, cayennepeppar, paprikapulver.
  • Häll på krossade tomater och vatten och låt koka i 30 minuter under lock.
  • Servera med potatis eller ris.

Järpar

Gårdagens smarriga middag blev klyftpotatis med rödlök, järpar och äppeltzatziki. Äppelzatziki gör du precis som en vanlig tzatziki bara det att du river ner äpple iställetför gurka, super gott!
För 4 portioner behöver du:
400 g nötfärs
1 dl ströbröd
1 dl mjölk
2 ägg
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 msk hackad persilja
2 msk hackad gräslök

  • Blanda ströbröd och mjölk och låt svälla ett par minuter.
  • Blanda i ägg, salt, peppar, persilja, gräslök och sist färsen. Blanda väl.
  • Forma till ca 12 järpar.
  • Stek på medelvärme tills de är igenomstekta.

Sjömansbiff

Min morfar har länge längtat efter att äta sjömansbiff, så igår gjorde jag en stor gryta och åkte bort till honom. En enkel och god husmansrätt! Då man fått allt i grytan sköter den sig själv på spisen så även om det tar ett litet tag att laga så behöver du inte stå i köket i flera timmar. Receptet har jag hittat hos tasteline.
För 4 portioner behöver du:
500 g lövbiff
4 gula lökar
12 potatisar
0,5 tsk malen svartpeppar
2 tsk salt
2 köttbuljongtärningar
3 dl vatten
33 cl porter
1 lagerblad


  • Bryn köttet i omgångar i smör på ganska hög värme, salta och peppra lite. Lägg köttet på sidan.
  • Skiva löken och fräs den lätt i lite smör.
  • Skala och skiva potatisen.
  • Varva potatis, kött (som du klipper ner i ganska stora bitar) och lök i en vid gryta. Salta och peppra emellan varje lager.  Börja och avsluta med potatis.
  • Lös upp buljongtärningarna i vattnet.
  • Tillsätt buljong, porter och lagerblad i grytan.
  • Låt koka på svag värme under lock tills potatisen är mjuk och kötter mört. Ungefär 40-50 minuter.
  • Vid servering kan du strö över persilja över grytan om du vill.
  • Servera med inlagd gurka och rårörda lingon.

Kycklingfilé i krämig sås med soltorkade tomater & fetaost

Denna rätt passar perfekt att äta som fredagsmiddag då det går snabbt att göra samtidigt som det är gudomligt gott.  Hittade receptet hos kryddburken men då jag inte hade alla ingredienser hemma så gjorde jag om det lite,
här är min version:
För 4 personer behöver du:
4 kycklingfiléer
salt
svarpeppar
paprikapulver
ca 10 soltorkade tomater i olja + 2 msk av oljan
1 msk rödvinsvinäger
1 msk tomatpure
1 msk soja
1 msk kalvfond
3 dl gräddfil
maizenamjöl + vatten till redning
ca 75 g fetaost
persilja

  • Dela kycklingfiléerna på mitten så du får två tunnare filéer.
  • Stek dem i lite smör och krydda med salt, svartpeppar och paprikapulver så att de får fin färg, de ska ej vara helt genomstekta.
  • Lägg kycklingen på sidan.
  • Häll vattnet i pannan och finhacka de soltorkade tomaterna och lägg i dem tillsammans med rödvinsvinäger, tomatpure, soja, kalvfond, gräddfil och en aning svartpeppar. Rör sist ner redningen.
  • Lägg ner kycklingen i såsen och låt småputtra i 10-15 minuter.
  • Innan servering rör du ner tärnad fetaost och strör över persilja.
  • Servera med ris eller klyftpotatis.

Vit chokladpannacotta med marinerade hallon

Här kommer äntligen receptet på efterrätten sedan min födelsedagsfest! Den är himmelskt god, inte för söt, inte för sur utan bara helt perfekt enligt min smak. Jag skulle kunna äta mängder av den trots att den är ganska mäktig.
För 4 portioner behöver du:
Pannacottan:
1 gelatinblad
100 g vit choklad
1 vaniljstång
4 dl vispgrädde
0,5 dl strösocker
Marinerade hallonen:
500 g hallon
1 dl konc hallon saft
0,5 msk vaniljsocker
1 vaniljstång

  • Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten ca 10 minuter.
  • Hacka chokladen.
  • Häll grädde och socker i en kastrull.
  • skrapa ur vaniljstången i grädden, lägg även i stången. Koka upp. Ta bort kastrullen ifrån plattan.
  • Lyft ut vaniljstången.
  • Rör ner chokladen i grädden och rör till en slät smet.
  • Krama ur vätskan ur gelatinbladet och smält det i smeten under omrörning.
  • Häll upp i glas eller skålar och låt stå i kylen minst 3 timmar.
  • Lägg hallon, hallonsaft, och vaniljsocker i en skål, skrapa i vaniljstången och blanda väl, lägg även i hela stången.
  • Ställ kallt i ca 30 minuter.
  • Ta upp vaniljstången och toppa pannacottan med bären.

Müsli

Jag brukar ju alltid göra egengjord müsli, idag fick jag för mig att testa ett nytt recept. Den är inte lika nyttigt som den jag annars gör men absolut lika god, om inte ännu godare.
För ca 1,2 liter müsli behöver du:
3 dl rågflingor
3 dl fiberhavregryn
1 dl solroskärnor
1 dl pumpafrön
1 dl kokosflingor
0,5 dl linfrön
0,5-1 dl hackade nötter, (jag använde sötmandel)
0,5 dl råsocker
1-2 tsk malen kanel
1 dl vatten
3 msk rapsolja
1 msk flytande honung
2 dl torkad frukt (jag använde endast russin då jag tycker det är godast

  • Blanda rågflingor, fiberhavregryn, solroskärnor, pumpafrön, kokosflingor, linfön och hackade nötter i en skål.
  • Rör i råsocker och kanel.
  • Vispa ihop vatten, olja och honung och häll ner vätskan i müsliblandningen. Använd händerna och se till att vätskan blir jämt fördelad.
  • Bred ut müslin i en långpanna och rosta i ugnen på 200 grader i 20-25 minuter. Rör om med jämna mellanrum så att den blir jämt rostad och inte bränd.
  • Låt svalna, blanda sedan ner den torkade frukten.
Receptet kommer från denna underbara receptbok som är en av mina favoriter.

Saftiga fläskkotletter

Dagens smarriga middag är en rätt som i princip sköter sig själv. Eftersom de puttrar så länge i gräddblandningen så blir de sådär härligt saftiga och inte alls torra och tråkiga som fläskkotletter lätt blir.
För 4 personer behöver du:
4 st fläskkotletter
3 dl grädde
1/4 dl soja
1 tsk sambal oelek
salt
vitpeppar
  • Bryn kotletterna så de får färg i en panna (som det finns ett lock till). Krydda med lite salt och vitpeppar. De ska ej bli ígenomstekta.
  • Häll över grädde, soja och sambal och sätt på locket och låt puttra på svag värme i ungefär 45 minuter.
  • Servera med kokt potatis och rivna morötter.


RSS 2.0