Knytis

Igår träffades vi ett stort gäng tjejer hos Hanna och hade knytis middag och sedan blev det utgång. En riktigt trevlig kväll! Tack alla inblandade!
En salig blandning av godsaker; paj, sallad, räkröra, kycklingspett, potatissallad, taco dipp, ostsnurror, ölkorv, salami, ost, kex, bröd och frukt. Behöver jag säga att man rullade hem? :)

Dagens middag

Dagens middag blev en fräsch och sommrig sallad med kräftstjärtar. Sallad, persilja och gurka kommer ifrån mammas trädgårdsland och tomaterna skördade jag idag på balkongen. Underbart!
Nu blir det minigolf med brorsan och hans tjej och sedan filmkväll med ett gäng härliga tjejer. Hoppas ni oxå har en trevlig tisdagskväll.

Leilas frozen cheescake

Här kommer det utlovade receptet på Leilas frozen cheeskake som vi åt i lördags. Den känns fräsch och sommrig med citron i. Riktigt mumsig.
För ca 10 personer behöver du:
4 ägg
1,5 dl strösocker
200 philadephiaost
4 dl vispgrädde
skal av 1 citron
200 g digestivekex

  • Separera äggen.
  • Vispa gulor, socker och det rivna citronskalet poröst. Tillsätt sedan osten och blanda.
  • Vispa grädden fluffig och vänd ner den i smeten.
  • Vispa vitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner i smeten.
  • Krossa kexen i en plastpåse.
  • Varva smet med kex i en sockerkaksform.
  • Frys i 3 timmar så att den är lättfryst vid servering.
  • Spola formen i varmt vatten på utsidan för att den ska lossna.
  • Om du vill kan du dekorera med bär eller frukt.

Igår...

Igår träffades jag och några av mina närmsta vänner hemma hos Annika. Vi satt ute på altanen och åt, surrade och skrattade hela kvällen.  Verkligen en grymt härlig kväll.
Till middag åt vi grillad kycklingfile, risonisallad, vitlöksbröd och sweetchili dressing.
Maria hade gjort en sjukt god hallonpannacotta paj och till den avnjöt vi en kaffebaileys.

Smördegsnurror med smak av cheddar

Ett enkelt och väldigt smarrigt tilltugg är dessa goda smördegssnurror. Vi åt dem tillsammans med avokadococktailen i lördags. Receptet kommer ur samma avsnitt ur "halv åtta hos mig".
För 4 personer behöver du:
1 smördegsplatta (färdigköpt)
5 msk cheddarost
1 ägg

  • Kavla ut smördegsplattan. (inte för tunnt, ca 25 cm lång och 12 cm bred).
  • Strö över osten och skär i 4 remsor som är 3 cm bred. Rulla ihop till en snurra. Om du vill kan du skära dom på mitten beroende på hur stora du vill ha dem.
  • Lägg dem på bakplåtspapper och pensla med uppvispat ägg.
  • Gräddas mitt i ugnen på 200 grader i ungefär 10 minuter.

Avokadococktail med räkor

Receptet på denna gudomliga förrätt hittade jag i ett "halv åtta hos mig" avsnitt för längesedan. Den går riktigt snabbt att sno ihop och är enligt mig som älskar avokado en riktig höjdare.
För 4 personer behöver du:
2 mogna avokado
2,5 dl creme fraiche
1 krm salt
0,5 kr citronpeppar
1 tsk fläder och citronbrännvin (kan uteslutas)
1 liten finhackad rödlök
60 st färska handskalade räkor
4 st dillvippor
4 små citronskivor

  • Mixa eller mosa avokadon med 2 dl av creme fraichen.
  • Krydda med salt, citronpeppar och ev brännvinet.
  • Skeda upp i cocktailglas.
  • Spritsa resterande creme fraiche runt kanterna och lägg rödlöken i mitten. Häng räkorna på kanten (15 st på varje glas)
  • Dekorera med dill och citronskiva.
  • Servera gärna med smördegssnurror som du hittar recept på här!

3rätters

Idag blev det 3rätters hemma hos oss!

Förrätt: Avokadococktail med räkor och smördegssnurror med smak av cheddar
Huvudrätt: stek, ugnsbakade sötpotatisklyftor, chili bea och lättkokt sparris
Efterrätt: En ljuvlig cheescake med smak av citron
Recept kommer imorgon eller nästa vecka! Ha en trevlig kväll allihopa!
Kram på er!

Jag älskar GB

Hittade en ny glass i frysdisken som får lindra min onda hals
Kan avslöja att den var grymt god!

Svärmors kycklinggryta

Här kommer ett tips på en smarrig gryta som är en av mina favoriter. Receptet kommer ifrån min fina svärmor.

För 6-8 portioner behöver du:

5-6 kycklingfileér

1,5 dl vatten

1,5 hönsbuljongtärning

1,5-2 tsk sambal oelek

1 purjolök

1-2 paprikor

3-4 dl creme fraiche

3 msk mango chutney

1-2 mangofrukter


 

  • Skär kycklingen i bitar i den storlek du önskar.
  • Bryn kycklingen. Tillsätt vatten, soya, sambal oelek och buljongtärningen. Låt koka 15 min.
  • Grov strimla purjo och paprika, rör ner. Tillsätt creme fraiche och mango chutney och låt koka 5 min.
  • Tärna mangon och rör ner den. Låt den bara ligga i tills den blir varm, kokar du med den för länge blir den mosig.
  • Servera med ris.

 



Lax och fetaostlasagne

Här kommer ett litet tips på en rätt som passar utmärkt till fredags eller lördags middagen. En riktig höjdarrätt om du frågar mig och trevligt med lite variation på den traditionella lasagnen.
För 4-5 portioner behöver du:
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
400 g passerade tomater
1 tsk strösocker
80 g färsk babyspenat
500 g skinn och benfri laxfilé
10-12 lasagneplattor
salt
svartpeppar
Fetaostsåsen:
2 msk smör
0,5 dl vetemjöl
1 dl torrt vitt vin
2,5 dl grädde
2 msk grönsaksfond
4 dl mjölk
150 g fetaost
svartpeppar
ev salt
  • Skiva purjolöken och hacka vitlöken. Fräs dem sedan i oljan.
  • Tillsätt tomaterna och sockret. Smaka av med salt och peppar.
  • Låt puttra på medelvärme medans du gör fetaostsåsen.
  • Smält smöret i en kastrull, vispa i mjölet och späd med vin och grädde. Häll på fond och mjölk och sjud under omrörning tills såsen tjocknar.
  • Smula ner fetaosten och smaka av med peppar. Tillsätt ev salt.
  • Lägg ner spenaten i tomatsåsen.
  • skär laxen i 1/2 cm tjocka skivor.
  • Smörj en ugnsform och varva ostsås, lasagneplattor, tomatsås och lax i formen. (Salta på laxen varje lager) Börja och avsluta med ostsås.
  • Gratineras i 175-200 grader i 25-30 minuter.

Jordgubbsglass

Ingen är gladare än jag idag att det finns lite av jordgubbsglassen kvar i frysen som jag gjorde då Marre var här. Ligger nämligen hemma och är sjuk, febern har lagt sig men är rejält hängig och har ont i halsen. Finns det då något som är bättre än svalkande glass?? kan inte tänka mig det.
Du behöver:
200 g färska jordgubbar
90 g strösocker
1 äggula
1 msk citronjuice
2,25 dl mjölk
1 dl vispgrädde
  • Gör puré av jordgubbarna och blanda med citronjuice, mjölk, socker och äggulan.
  • Blanda jordgubbsblandningen med grädden.
  • Kör ner i glassmaskinen och följ anvisningarna som gäller för just din.
  • Enligt mig blir den allra bäst om den får stå i frysen en stund innan man äter den.
Söta saker
Skickar även in denna som mitt bidrag till månadens sötsak på söta saker (som är en grymt bra blogg med massa smarriga recept)

Gatufesten

Hade en jätte trevlig kväll igår med ett super härligt gäng. Avnjöt middagen på Annika & Freddis underbara altan, satt sedan kvar ute i solen hela kvällen tills det var dags att bege sig in till stan. Gatufesten bestod som vanligt av trängsel, köande och försök att hitta igen vänner. Jag hade hellre stannat på Annika & Freddis altan så nästa år bojkottar jag nog gatufesten. Men sammantaget en riktigt bra kväll, tack alla inblandande!

I morse...

Jag och Micke har jobbat om varandra i princip hela tiden de senaste veckorna så det var mysigt att äta frukost tillsammans på balkongen imorse.
Nu blir det till att tagga till och börja ladda för gatufest, ska först till Annika & Freddi på middag och förfest innan vi far ner till stan. Kommer bli en grym kväll!

Dagens middag

Har haft en riktigt skön dag! Sov ut imorse sen iväg till Birsta för lite shopping med Maria. Efter det mötte jag upp Marre på stan och vi for hem till mig och gjorde kräftstjärtssallad. Mycket mysig dag, Tack tjejer♥
Till efterrätt blev det jordgubbsglass, riktigt god! Receptet på denna kommer nästa vecka!
Slutligen bjuder jag på en bild sedan i onsdags på gatufesten på Marre och mig.
Hoppas ni får en riktigt trevlig helg allihopa!

På min balkong...

Blev överlycklig då jag insåg att jag lyckats få chilifrukter på min chiliplanta.

RSS 2.0