Mysig onsdag

Ikväll tog jag och Camilla en riktig hel kväll med bio och en sen middag på stan. Super mysigt! Filmen vi såg var "Hur många lingon finns det i världen" och den kan jag verkligen rekommendera. Den fick mig att le, att skratta och att bli berörd. Så himla underbar film! Se den:)

Gi kyckling

Idag då jag kom hem från jobbet stod middagen på bordet. Micke hade gjort en super god och nyttig kyckling som vi åt tillsammans med en härlig sallad, men det passar säkert lika bra till ris eller pressad potatis om du hellre vill ha det. Receptet hade han hittat hos girecept.com
För 6 portioner behöver du:
1 kg kycklingfilé
ca 100 g rökt (påläggs)skinka
500 g keso
190 g pesto
2 vitlöksklyftor
salt
peppar

  • Skär kycklingen i lite större bitar och lägg dem i en ugnssäker form.
  • Skär skinkan i mindre bitar och strö över kycklingen.
  • Blanda ihop keso, pesto, pressad vitlök, salt och peppar.
  • Bred kesotäcket över kycklingen.
  • Gratinera i ca 45 minuter i 225 grader.

Köttfärssås med smak av cheddar

Gårdagens middag blev spagetti med en köttfärssås som kanske inte är den nyttigaste med osten och grädde i men verkligen riktigt smarrig. Receptet har jag hittat hos Jennys matblogg.
För 3-4 portioner behöver du:
500 g köttfärs
1 vitlöksklyfta
1 gul lök
ca 150 g cheddar mjukost
0,5 dl chilisås
2 dl passerade tomater
1 msk kalvfond
1 dl grädde eller mjölk
en nypa socker
vitpeppar
salt

  • Finhacka den gula löken och fräs på den i en stekpanna tillsammans med vitlöken som du pressar ner.
  • Rör ner köttfärsen i stekpannan och stek i några minuter.
  • Tillsätt övriga ingredienser och låt puttra.
  • Smaka av och servera med pasta.

Söndag

Gårdagen började med en god middag på Allstar, sedan förfest hos Hanna med trevligt folk och så avslutade vi kvällen på Oscar med massa dans. En riktigt lyckad kväll, tack alla inblandade!
Idag har jag bara tagit det lugnt och donat lite hemma. Eftersom vi inte åt våfflor i fredags på våffeldagen så gjorde vi frasvåfflor till lunch som jag åt med blåbärssylt och grädde, MUMS! Hoppas att ni också har haft det bra.
Om ni blev sugen på att göra våfflor så hittar ni receptet här!

Härligt med helg

Idag var jag och fyndade på "Rummet" här i Sundsvall som just nu har 25% på hela sortimenter. Passade på att köpa grejerna på bilden nedan ifrån cult design som jag suktat efter så länge!
Nu blir det att svida om för middag med Maria och Lisa och sedan förfest hos Hanna som kommer hem ifrån Thailand ikväll.
Ha en super trevlig kväll allihopa!
Kram på er!

Indonesisk gryta

För några månader sedan fick jag detta recept av en trevlig dam som bodde i ett av våra avlastningsrum på jobbet. Och det fick bli dagens middag.
För ca 6 portioner:
600 g grytbitar av gris eller fläskfilé
2 gula lökar
1 purjolök
2 morötter
1 liten burk strimlade bambuskott
1,5 burk hela champinjoner
2 dl köttbuljong
3 msk soja
2 msk vitvinsvinäger
1-2 vitlöksklyftor
1  tsk salt
1-1,5 tsk curry
0,5 tsk paprikapulver
1 krm ingefära
1 msk vetemjöl
1 msk smält smör
1 äpple

  • Strimla köttet, hacka löken, strimla purjon och skär morötterna i ganska stora bitar.
  • Bryn köttet i en gryta och lägg på sidan.
  • Fräs gul lök, purjo, morötterna, bambuskotten och champinjonerna i grytan lite snabbt.
  • Tillsätt köttet, buljongen, soja, vinäger, salt, curry, paprikapulver, ingefära och pressa ner vitlöken. Låt småkoka under lock i 20 minuter.
  • Skär äpplerna i bitar. Då det återstår 5 min av koktiden på gryta tillsätter du mjölet blandat med det smälta smöret.
  • Blanda i äpplelbitarna på slutet.

Bättre än Gaga


Béarnaisesås

Som jag skrev igår åt vi en fantastisk middag. Kommer hädanefter kalla Micke för Beakungen för oj vilken god béarnaisesås han gjorde. Självklart ska jag dela med mig av receptet till er. Det viktigaste att tänka på är att man inte gör den för varm, den kommer då skära sig och att man är noga med att följa receptet.
Receptet har vi hittat hos recepten.se
För 4 portioner behöver du:
150 g smör
1 msk finhackad schalottenlök
4 st vitpepparkorn
1-2 msk vitvinsvinäger
4 msk vatten
2 st äggulor
1-2 msk finhackad färsk dragon
2 msk finhackad persilja

  • Börja med att smälta smöret.
  • Hacka schalottenlöken fint och krossa vitpepparkornen i en mortel.
  • Häll vinäger, 2 msk av vattnet och den krossade vitpepparen i en lite mindre kastrull. Låt det koka upp. När vätskan nästan kokat bort så tillsätter du de sista 2 msk vatten och sätt kastrullen i vattenbad. (Alltså i en större kastrull med varmt vatten). Tänk på att vattnet ska vara varmt men EJ koka.
  • Tillsätt äggulorna, en i taget och vispa lugnt.
  • Tillsätt därefter det smälta smöret lite i taget under vispning. Vispa tills såsen får rätt konsistens och tillsätt därefter dragon och persilja.
Tips! Micke använde sig av en termometer för att hålla koll på att såsen inte blir för varm, mellan 84-86 ska den vara annars kommer den att skära sig eller bli för rinnig. Om den endå skulle skära sig finns det många tips då man söker på google på hur du kan rädda den.
'

Dagens himmelska middag

Idag skulle vi egentligen göra plankstek till middagen men då vi var och handlade visade det sig att oxfilén var slut. Snopet! Vi köpte istället pepparbiff och såhär i efterhand är jag riktigt glad att oxfilén var slut för pepparbiffen med tillbehör vart en riktig höjdare. Vi åt den tillsammans med klyftpotatis, lättkokt sparris och Mickes supergoda bearnaisesås. Receptet på den kommer imorgon.
Nu blir det ost och kex till filmen "Cornelis"
Trevlig kväll på er!

Happy birthday to you

Ska snart åka iväg till fina Carro som fyller år idag!
Ett stort grattis till dig vännen!

Köttfärslimpa

Idag vart det en riktig höjdarmåltid till middag: kokt potatis, en ljuvlig kantarellsås och en himmelsk god köttförslimpa med mycket smak i. Efter det så mötte jag upp tre fina vänner på Waynes och tog en lång kvällsfika, en underbar måndag med andra ord. Imorgon väntar också en ledig dag som för ovanlighetens skull är relativt oplanerad, känns skönt!
För ungefär 5 personer behöver du:
600 g köttfärs
3/4 dl ströbröd
2-2,5 dl mjölk
3/4 msk potatismjöl
0,5 dl kalvfond
1 gul lök
2 dl finhackade soltorkade tomater
20 g torkad svamp
1 msk franska örter
salt
svartpeppar

  • Riv löken och fräs på den snabbt.
  • Blanda lök, finhackade soltorkade tomater, ströbröd, potatismjöl, fond, franska örter, salt och peppar och mjölk, smula ner den torkade svampen. Låt svälla en stund.
  • Rör ner färsen, blanda väl.'
  • Forma till en limpa, jag plattade ner min lite så går det snabbare i ugnen.
  • Ugnstek ca 1 timme i 175 grader, lägg eventuellt på folie på slutet och den börjar få lite väl mycket färg.
  • Servera med kokt potatis och någon smarrig sås.
Tips! Receptet på kantarellsåsen hittar du här!
Tjejerna på Waynes


En mysig vårtävling

Jag tävlar hos annasaranet om en valfri ljuspåse från Pias Idéskåp.
Tävla du med, klicka här!

Just nu..

Hemkommen från en lång jobbhelg. En kopp te och fruktsallad med melon, ananas, vindruvor och passionsfrukt framför tv4play och solsidan. Sedan blir det sängen, tror jag kommer sova riktigt riktigt gott!

Tips till dig med sköra naglar

Jag har alltid haft problem med att mina naglar delar sig och går av, fick den här produkten när jag fyllde år och redan efter en månad märkte jag en stor skillnad på mina naglar. Även på huden men håret har jag inte märkt någon större skillnad på. Känner bara att jag måste dela med mig av detta tips till er :)
Bilden har jag lånat ifrån bodystore.com, men jag brukar handla mina på lifebutiken.

Citronmarinerad kyckling

Denna smarriga kyckling gjorde Micke förra veckan då jag jobbade kvällen men hade turen att få med mig den i matlåda dagen efter. Receptet hade han hittat i svts program toppform.
För 4 portioner behöver du:
8 st  kycklinglår
4 citroner
8 st vitlökar
2 gula lökar
1 msk sambal oelek
rejält med salt och svartpeppar

  • Riv skalet av alla citroner och pressa ner saften ifrån 1 citron i ett kärl.
  • Pressa ner vitlöken och skär den gula löken tunnt och lägg ner i kärlet.
  • Tillsätt sambal, salt och peppar.
  • Lägg kycklingen och marinaden i en plastpåse, förslut och låt marinera i kylen över natten.
  • Lägg kycklingen och marinaden i en ugnssäker form och tillaga i ca 40 minuter på 200 grader.


Middagsförslag till imorgon

Tiden bara springer iväg och har inte alls hunnit blogga. I helgen har jag bara myst med svärföräldrarna halva helgen och mina föräldrar andra halvan av helgen. Och nu i veckan har det varit jobb  för hela slanten.
Här kommer lite insperationsbilder för morgondagens middag:
Stuvade makaroner och falukorv, en klassiker som jag själv tycker är löjligt god.
Ingefärsgryta med ris.
En riktigt god köttgryta med mycket smak.
Receptet hittar du här!
Kokt potatis och fläskkotletter med löksky.
Citronmarinerad kyckling med ris.
Micke lagade denna nyttiga och goda kycklingrätt förra veckan.
Receptet kommer senare ikväll!

RSS 2.0