Helgen som varit

Har haft en toppenhelg, var ledig fredag-söndag och tog verkligen vara på varenda minut. Umgåtts med nära och kära, ätit gott och bara tagit det lugnt.
Potatisgratäng, rådjurslår, smörstekta kantareller, en god sallad och ett glas rött hemma hos mina föräldrar i fredags.
Klytftpotatis, grillad karré, champinjoner & paprika, chilibea, sallad och ett glas rött i lördags med sambon och våra bröder.

Bloggpaus

Som ni kanske märkt är det glest emellan inläggen nuförtiden och så kommer det nog fortsätta ett tag. Har fullt upp med att leta möbler och packa ner allt som ska med till nya lägenheten. Men jag lever och mår bra så ni vet:) Kanske kikar in här någon gång ibland och uppdaterar er men nå många nya recept hinner jag tyvärr inte testa just nu. Ha en jätte trevlig helg allihopa!

Fredagskväll

Har tillbringat kvällen vid havet i Lisas familjs stuga med 3 fina tjejer. Har grillat, druckit ett glas vin och smaskat på Lisas underbara bullar. Nu blir det strax att krypa ner i sängen så att man vaknar upp pigg imorrn.
Hoppas att ni också har haft det bra!

Hiss & Diss

Har i veckan testat (för mig) 2 st nyheter.
HISS
Blev glatt överraskad över denna fräscha ramlösa, har faktiskt blivit mín favorit av alla mineralvatten som finns.
DISS
Som förväntat så var den super sliskig och jag tycker inte kombon choklad och mango gifte sig med varandra direkt.

Pastasås alá Elin

Dagens middag blev ett ihopplock av vad jag hade hemma som blev till en pastasås. Enkel med god!
För ca 5-6 portioner behöver du:
500 g kassler
ca 10 champinjoner
1 gul lök
10-15 cm purjolök
5 dl mjölk
2,5 msk vetemjöl
1,5 msk chilisås
1/2 svampbuljong tärning
1 krm cayennepeppar
1 tsk oregano
salt
svartpeppar
hackad persilja

  • Strimla kasslern och purjon, skiva champinjonerna och finhacka löken. Stek detta i en panna och krydda med salt och peppar.
  • Häll i nästan all mjölk i pannan. Skvätten mjölk du sparar vispar du ihop med vetemjölet och tillsätter därefter den i pannan.
  • Smula ner buljongtärningen och smaksätt med chilisås, cayennepeppar, oregano, salt och svartpeppar. Låt puttra i 5 minuter. Smaka av.
  • Strö den hackade persiljan över precis vid servering.

RSS 2.0