Första advent

Ikväll när jag kom hem från jobbet bjöd Micke på nybakat surdegsbröd. Det är inte alla som har samma tur som mig och har en bakmästare till sambo ♥

Pastasås med kräftstjärtar

Igår gjorde vi en riktigt smarrig pastasås som dessutom går snabbt att sno ihop!
För 6 portioner behöver du:
1 stor purjolök
2 paprikor
ca 200 g champinjoner
salt
citronpeppar
4 dl creme fraiche
1 fiskbuljongtärning
2 msk chilisås
hackad dill efter behag
2 burkar kräftstjärtar
7 msk spad ifrån kräftstjärtarna

  • Grovstrimla purjon och skiva paprikan och champinjonerna. Fräs på i lite smör i några minuter.
  • Häll över creme fraiche, spadet ifrån kräftstjärtarna och chilisås. Smula ner fiskbuljongtärningen och krydda med salt, citronpeppar och dill. Låt småputtra medans du kokar pastan.
  • På slutet lägger du i kräftstjärtarna och låter dem ligga i tills de blivit varma. Som jag tidigare skrivit så blir de sega om de får koka med.
  • Servera med pasta.

Smördegsknyten med fläskfilé och gorgonzola

Bättre sent än aldrig kommer receptet på förra fredagsmiddagen. Detta recept har jag hittat hos min favoritblogg: kryddburken. Man kan ju självklart fylla den med vilken ost som hellst, så ta din favorit och snåla inte med den :)
Riktigt gott kan jag lova!
För 4 portioner behöver du:
fläskfilé
1 smördegsplatta (ifrån kyldisken)
gorgonzola
salt
svartpeppar
1 ägg
sesamfrön

  • Skiva fläskfilén och stek i smör, krydda med salt och peppar. Eller helstek om du hellre föredrar det och skär i skivor efter du stekt.
  • Kavla ut smördegen och dela den i 4 lika långa delar.
  • Lägg smördegen på bakpapperskläddplåt och lägg fläskfile varvat med gorgonzola i mitten på varje platta.
  • Nyp ihop kanterna på smördegen så det blir 4 små knyten.
  • Pensla med ägg och strö över sesamfrön.
  • Gräddas mitt i ugnen ca 20 minuter i 200 grader.

Fredag

Har varit ledig idag och haft en riktigt skön dag. Tog en rejäl sovmorgon, sedan lite pyssel hemma innan jag och brorsan begav oss till farmor där det bjöds på lunch och efterrätt. Sedan en långprommenad i solen med de två och hunden Tore. Precis en sådan dag jag behövde!
Micke överraskade mig med en jättefin bukett blommor då han kom hem ifrån jobbet Är så lycklig som har en sådan fin sambo ♥
Dagens middag: potatisgratäng, smörstekta kantareller, smördegsinbakad fläskfilé med gorgonzola och en fräsch sallad. Receptet på fläskfilén kommer upp i bloggen imorgon.

Nu blir det idol och massa gotta för mig och Micke! Ha en fortsatt bra fredagskväll allihopa!

RSS 2.0