Härlig dag

Idag har jag varit ledig och fått mycket gjort här hemma. Har tvättat och donat, sedan har jag stått en hel del i köket. Har gjort min underbara müsli, bakat bröd, gjort en veckosallad och en smarrig kycklinggryta. Klicka på namnen så kommer du direkt till recepten.
Ostbullar med dinkel
Pizza sallad
Kyckling Cantadou (dock gjorde jag en liten annan variant idag med färsk chili och lite andra kryddor)

Hoppas ni också har haft en lika fin dag!
Kramar

Löksås

Som ni kanske märkt älskar jag svensk klassisk husmanskost. Potatis, fläsk och löksås är inget undantag. Antar att de flesta av som är i min ålder aldrig har ätit det så rekomenderar er verkligen att testa, mums!
För 4 portioner behöver du:
2 gula lökar
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
vitpeppar
salt

  • Strimla eller hacka löken och stek den mjuk i lite smör ( den ska ej få någon färg)
  • Strö över mjöl och späd med mjölken.
  • Krydda med salt och vitpeppar och låt koka 10 minuter.
  • Servera med potatis och knaperstekt fläsk.


Apelsinmarmelad

Har nyss ätit kvällsfika som idag blev citronvatten med honung och rostade mackor med en underbart god apelsinmarmelad. Att göra marmelad går verkligen snabbt och är inte alls svårt att göra, mycket godare än den köpta är den också.
För ca 10 dl behöver du:
8 apelsiner
2 citroner
4 dl vatten
1 kg syltsocker
  • Finriv apelsiner och citroner.¨
  • Dela frukten i halvor och pressa ut saften genom sil í en kastrull.
  • Häll ner saften och vattnet i kastrullen, låt koka under lock i 10 minuter.
  • Rör ner syltsockret och låt koka ytterligare 5 minuter under omrörning.
  • Ta av kastrullen från värmen om skumma marmeladen väl.
  • Häll upp i varma burkar och förslut genast. (enklast är att ha koka vatten i vattenkokaren och hälla upp vattnet i burkarna och låta stå en stund innan du häller i marmeladen)
  • Förvaras mörkt och svalt.
Tips! Att ha med sig hemmagjord marmelad i en fin burk med en rosett omkring är en perfekt "gå bort present"!


Korvstroganoff

Oj vad längesedan det var jag gjorde ett inlägg här. Men blir så himla glad att så många ändå kikar in här varje dag trots min dåliga uppdatering♥ Tänkte dela med mig av receptet på en riktig vardagsklassiker: Korvstroganoffen!
För ca 4 portioner behöver du:'
400-500 g falukorv
1 gul lök
1 burk krossade tomater
2 mks tomatpure
3 dl creme fraiche
salt
vitpeppar
hackad persilja


  • Finhacka löken och strimla korven.
  • Fräs löken i smör en stund. Tillsätt sedan korven och låt fräsa en stund.
  • Häll på krossade tomater och tomatpure, låt puttra i ca 5 minuter.
  • Häll över creme fraiche och smaksätt med vitpeppar och salt.
  • Servera med ris och strö över lite hackad persilja vid servering.

RSS 2.0