Helgen som varit

Lördags morgon begav vi oss till mina föräldrar och tillbringade nästan hela dagen i skogen
Grillade korv, drack varm choklad och gav oss på jakt efter kantareller
Hittade massor av trattisar och även lite gula fick följa med oss hem
Fyllde en hel påse så nu har vi kantareller iallafall det närmsta året :)
Smarrig middag på lördagskvällen som mina föräldrar bjöd på. Förmodligen årets sista grillade.
Idag hälsade vi på hos en väns familj som har en underbar hund som heter Humla...
....och Humla har en kompis som heter Raja. Mitt sug efter att skaffa hund blev inte direkt mindre efter att ha mött dessa två sötnosar. Men tiden räcker helt enkelt inte till för en liten vovve tyvärr:/
Förövrigt en jätte mysig dag då jag fick träffa 2 av mina äldsta vänner som jag kännt sedan jag var liten.
En riktigt lugn och återhämtande helg, precis vad jag behövde!
Hoppas att ni haft det lika bra!

Dagens middag



Krämig lövbiff gryta

Denna smarriga gryta gjorde jag någon gång förra veckan och kan verkligen rekommendera den. Riktigt god och dessutom super enkel att göra.  Orginal receptet har jag hittat på tasteline men gjorde om det lite så här kommer min version:
För 4 portioner behöver du:
ca 350 g lövbiff
1 vitlöksklyfta
8 champinjoner
10 cm purjolök
1 liten burk strimlade bambuskott
2 msk smör
2 msk vetemjöl
2,5 dl köttbuljong
1 dl creme fraiche
1 dl grädde
2 tsk soja
1,5 msk dijonsenap
0,5 tsk dragon
salt
svartpeppar
vitpeppar

  • Strimla lövbiffen och purjolöken. Hacka vitlöken och skiva champinjonerna.
  • Stek vitlöken och purjon i smöret en liten stund innan du tillsätter lövbiffen och champinjonerna. Krydda med salt och svartpeppar.
  • När köttet stekts färdigt strör du över vetemjölet, rör om ordentligt.
  • Häll sedan över buljong, grädde, cerme fraiche, bambuskott, soja och senapen. Krydda med dragon, salt, svartpeppar och vitpeppar. Låt puttra ca 5 min.
  • Servera med ris eller pasta.


Färsfylld squash

Ännu ett recept gjort på känn. Det vart fantastiskt gott så synd att jag inte har en aning om exakta mått, men det är ju inte så himla svårt att smaka sig fram eller hur :)
Du behöver:
squasch
köttfärs
gul lök
an aning färsk eller torkad chili
tomatpure
chilisås
grädde
salt
svartpeppar
vitpeppar
lite riven ost

  • Dela squashen på längden och gröp ur den lite. Lägg i en ugnsfast form och salta över.
  • Stek lök, färs, chili, tomatpure, chilisås, grädde och kryddorna till en fast köttfärssås.
  • Lägg över köttfärsen i squashen och strö över lite riven ost.
  • Gratinera i 200 grader i 10-25 minuter beroende på squashens storlek.
Tips! Om du vill ha lite mjukare squash så förgratinera den innan du lägger på köttfärsen med lite olja ringlad över i 200 grader en stund.

RSS 2.0