Därför jag varit lite frånvarande.... :)


Pasta med skinka, paprika och örter

Kikar in lite snabbt och tipsar om detta superenkla och snabba vardagsrecept som är perfekt att göra då man trött kommer hem ifrån jobb eller skola. Smakar bra gör det dessutom och du kan ju variera det hur som helst med det du tycker om. Ha en trevlig vecka allihopa!

För 4 portioner behöver du:

300 g tagliatelle eller annan pasta

300 g skinka på bit

1 purjolök

1 paprika

1/2 kruka timjan

0,5 dl hackad persilja

2 dl creme fraiche

250 g körsbärstomater

0,5 tsk salt

 2 krm svartpeppar

olja

 

 

  • Skär bort skinnet på skinkan och strimla tunnt. Strimla purjolöken och skär paprikan i bitar.
  • Finhacka timjan och persiljan.
  • Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  • Stek skinka, purjo och paprika i lite olja i ca 5 minuter. Tillsätt sedam timjan, persilja och creme fraiche. Låt puttra på svag värme i ca 3 minuter. Krydda med salt och peppar.
  • Skiva tomaterna eller dela dem på mitten.
  • Blanda pastan med skinksåsen och toppa med tomaterna.

 

 

 

 

 


Gårdagens underbara middag

I mitt tjejgäng köper vi inte presenter till varandra då vi fyller år. Iställetför present så får födelsedagsbarnet välja restaurang och bli bjuden på middag! Igår var det Maria som vi firade i efterskott och hon valde Oscar och vi åt ifrån deras gränslösa grill där man själv komponerar ihop vilket kött, vilken sås och vilken potatis eller sallad man vill ha till! En riktigt trevlig kväll med bra mat och mycket surr och skratt.


Räk & kräftcocktail

Denna smarriga förrätt blev vi bjuden på hos min bror och hans sambo då vi var där på middag, självklart tog jag receptet och har även hunnit bjuda på den vid en tjejmiddag. Älskar denna sort av förrätter så såklart jag måste dela med mig av detta. 

För 4/ portioner behöver du:
1 schalottenlök
1 avokado
1 tomat
1 burk räkor (ca 250 g)
1 burk kräftstjärtar (ca 250 g)
1 msk dill
1 msk citronsaft
4 msk majonäs
0,5 dl kesella
salt
svartpeppar
citronskiva, salladsblad eller dill till garnering
 

  • Finhacka schalottenlöken och avokadon. 
  • Klyfta och kärna ut tomaten och hacka den sedan.
  • Låt räkorna och kräftstjärtarna rinna av, hacka dem sedan grovt.
  • Blanda samman allt och servera i cocktailglas eller fin skål. Garnerna med en citronskiva, dill och eventuellt ett salladsblad.

Kycklingnuggets

Flera har frågat efter receptet på nuggetsen jag åt till den sötsurasåsen så här kommer det äntligen! Enkelt och gott precis som det ska vara :) 

För 4 personer behöver du:
4 st kycklingfileér
2 ägg
45 g sesamfrön
0,5 dl ströbröd
 1 tsk salt 
1,5 krm svartpeppar
3 msk olja
 
  • Dela klycklingen i 2x3 cm stora bitar.
  • Häll oljan i en långpanna.
  • Vispa äggen i en ljuptallrik. 
  • Blanda ströbröd, sesamfrön, salt och peppar i en annan ljuptallrik.
  • Doppa kycklingen först i det uppvispade äggen sedan i sesamfröblandningen. Lägg sedan bitarna i långpannan.
  • Tillaga i 225 grader i ca 12-13 minuter. Vänd bitarna efter halva tiden.
  • Servera med ris, sötsursås och färska grönsaker.

RSS 2.0