Hemmagjord Müsli
Efter Mickes brödbak blev jag inspirerad och gjorde müsli.

Den är nyttig, god och finns för det mesta i mitt skafferi, det enda negativa är att den försvinner så fort. Den blir lite som crunchy fast mindre söt!
För ca 12 port behöver du:
2,5 dl fiberhavregryn
2 dl rågflingor
2 dl vetegroddar
1 dl dinkelflingor
1 dl grovt hackad sötmandet
1 dl grovt hackade hasselnötter
1 dl solroskärnor eller pumpafrön
1/2 dl linfrön
1/2 dl sesamfrön
kanel och kardemumma efter behag
- Blanda alla ingredienser i en skål
2 msk råsocker
1,5 dl vatten
2 msk rapsolja
- Blanda ihop vattnet, oljan och råsockret och rör ner det i flingblandningen
- Rosta i ugn 30-40 minuter, rör om efter halva tiden
- Låt svalna och rör sedan ner ca 2 dl russing


En riktigt bra start på dagen, brukar "krydda" min fil med kanel som inte bara är gott utan också bra för immunförsvaret!

Kommentarer
Postat av: Elena
Det ser gott ut vettja!! Kanske något att pyssla med i helgen!! :)
Trackback