Grekisk pytt i panna

Detta är ett kanonrecept som är perfekt som bjudmat! Går snabbt och lätt att laga så du slipper att stressa i köket innan gästerna kommer. Och så smakar det riktigt gott! Tänk bara på att köttet ska ligga i marinad 1-1,5 dygn.

För 6 portioner behöver du:


ca 1 kg fläskfilé

3-4 vitlöksklyftor

1-1,5 dl olivolja

1-1,5 tsk sambal olek

2 msk soya

ca 1,8 kg potatis

1 röd paprika

1 gul paprika

1 gul lök

1 frp körsbärstomater

1 frp fetaost

Salt

 

  • Börja med att göra marinaden. Rör ihop olivolja, sambal oelek, soya och vitlöken som du pressar ner.
  • Strimla köttet och lägg i en plastpåse tillsammans med marinaden i kylskåp. Låt stå 1-,5 dygn innan den ska tillagas.
  • När köttet marineras klart skär du potatisen i klyftor och lägger i en långpanna. Salta och in i ugnen 10-15 minuter i 220 grader.
  • Medans potatisen är i ugnen strimlar du paprikan, löken och skär fetaosten i kuber.
  • Ta ut potatisen och strö över fläskfilén och marinaden, paprikorna och löken över potatisen. Överst lägger du körsbärstomaterna och fetaosten.
  • In i ugnen igen på 220 grader i ca 35-40 minuter till.
  • Servera med kall sås och en fräsch sallad. Jag gjorde min sås på turkisk yoghurt, majonäs, lite pressad vitlök, italiensk salladskrydda och lime. Men passar lika bra med en mild tzatsiki eller en creme fraiche baserad sås med smak av citron eller lime.

Bruschetta med tomatröra

Efter våran resa i sommras till Sicilien så fastnade jag verkligen för bruschettas.  I söndags testade vi att göra hemma, lätt att göra och gott att äta, helt i min smak! Det går såklart inte att jämföra med de vi åt i Italien med underbara solmogna tomater men var tusan inte långt ifrån. Brödet vi använde oss av har Micke bakat och recept på det dyker oxå upp så småningom.

                                                                                

För 4 portioner behöver du:


3 stora tomater

4 msk olivolja

1 tsk balsamvinäger

basilikablad efter tycke och smak

flingsalt

2 stora vitlöksklyftor

Baguette

  • Hacka tomaterna fint och strimla basilikabladen och lägg i en skål.
  • Blanda ihop olivoljan, balsamvinägern och lite flingsalt och häll det sedan över tomathacket. Rör om och låt stå och dra i ca 30 minuter.
  • Skär baguetten i skivor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och rosta dem i ugnen. 225 grader i ungefär 1 minut på varje sida.
  • Dela vitlöksklyftorna på hälften och gnid in de varma brödskivorna med vitlöken.
  • Toppa brödet med tomatröran strax innan servering.

Fantastisk 3rätters

Fullt upp som vanligt här! Tiden bara springer iväg! Har iallafall haft en kanon helg som vi nu avslutat med en fantastisk 3rätters middag! Recept kommer inom kort! Kram på er!


RSS 2.0