Bruschetta med tomatröra

Efter våran resa i sommras till Sicilien så fastnade jag verkligen för bruschettas.  I söndags testade vi att göra hemma, lätt att göra och gott att äta, helt i min smak! Det går såklart inte att jämföra med de vi åt i Italien med underbara solmogna tomater men var tusan inte långt ifrån. Brödet vi använde oss av har Micke bakat och recept på det dyker oxå upp så småningom.

                                                                                

För 4 portioner behöver du:


3 stora tomater

4 msk olivolja

1 tsk balsamvinäger

basilikablad efter tycke och smak

flingsalt

2 stora vitlöksklyftor

Baguette

  • Hacka tomaterna fint och strimla basilikabladen och lägg i en skål.
  • Blanda ihop olivoljan, balsamvinägern och lite flingsalt och häll det sedan över tomathacket. Rör om och låt stå och dra i ca 30 minuter.
  • Skär baguetten i skivor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och rosta dem i ugnen. 225 grader i ungefär 1 minut på varje sida.
  • Dela vitlöksklyftorna på hälften och gnid in de varma brödskivorna med vitlöken.
  • Toppa brödet med tomatröran strax innan servering.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0