Frozen strawberry daiquiri

Detta är min absoluta favorit drink. Så himla läskande och god. Om du gör den med färska jordgubbar tillsätter du isbitar som du mixar med blandningen.
För 1 drink behjöver du:
4 cl rom
2 cl jordgubbslikör
4-6 cl citron juice
frysta jordgubbar

  • Blanda alla ingredienserna i en mixer och mixa tills du får önskad konsistens, jag brukar ha ganska mycket jordbubbar i. Den ska bli krämig och tjock.


Helgen som varit

Har haft en helt fantastisk helg som bestått av: shopping, tjejsnack, en mysig date med min fina sambo, gjort smarriga drinkar, tjejfest,  E-type på Aveny & promenader i det underbara vädret.
Självklart så kommer jag dela med mig av recepten på drinkarna!
Hoppas ni också har haft det bra!

Alla hjärtans dag

Imorgon är det alla hjärtans dag. Tyvärr kan inte jag fira dagen med en 3rätters middag hemma med min prins som vi brukar göra eftersom vi jobbar om varandra imorgon. Men jag  tycker ni ska lyxa till det med att laga något gott hemma så kika gärna runt bland recepten här.
Jag har så många fina minnen tillsammans med min underbara sambo
det här är några av tusentals fina stunder vi två har haft
och det bästa är att vi har många fler framför oss
Är fortfarande galet kär efter nästan 4,5 år
Tack för att du gör mig så lycklig älskling!
♥♥♥

Pepparrotskött

Här kommer ännu ett recept på långkok. En riktig klassiker som jag tycker glömts bort, känner ingen i min ålder som (vad jag vet) gör detta. Synd då det är så gott. Perfekt att göra till helgen då man har lite mera tid för matlagningen. Enkelt som tusan också det det precis som kalopsen sköter sig i princip själv på spisen.
'
För 4 portioner behöver du:
600 g benfritt nötkött (högrev eller bog)
1 liter vatten
1,5 tsk salt
1 gul lök
1 morot
2 kvistar persilja
10 vitpepparkorn
1 lagerblad
Sås:
4 dl buljong från köttkoket
2 msk vetemjöl
3 msk vatten
0,5 dl vispgrädde
1 dl riven färsk pepparrot
salt efter behag
0,5 krm vitpeppar
 
  • Skär morot och lök i bitar.
  • Koka upp salt + vatten i en gryta. Lägg ner köttet, lägg på lock och koka upp. Ta bort ev skum.
  • Lägg i morot, lök, persilja, vitpepparkornen och lagerblad. Låt koka på svag värme under lock tills köttet är mört (1,5-2 timmar).
  • Lår köttet vila i buljongen i 20 minuter innan det skärs upp.
  • Gör såsen genom att sila ner 4 dl av buljongen i en kastrull. Rör ihop mjölet med vattnet och vispa ner det. Låt koka 5 minuter.
  • Tillsätt grädde och pepparrot. Smaksätt med salt och peppar.¨
  • Blanda ner köttet.
  • Servera med kokt potatis och smörgåsgurka.

Min dejt för dagen

Underbaraste finaste Elsa

Detaljer hemma hos oss

Nu ska ni får se något jag aldrig visat här tidigare. Har fått frågor då och då om bilder hemifrån mig, så har gjort en ny kategori som heter "hemma hos oss". Eftersom vi inte är riktigt klar ännu, tex så saknas det lite tavlor och annat smått så därför visar jag er bara lite små detaljer till att börja med.

Dagens middag

Laxsallad med sweet chili dressing

Kalops

Tänkte tipsa om en middag som är perfekt imorgon då det är söndag och de flesta är ledig och har lite mera tid över till matlagningen. Att göra kalops är verkligen super enkelt, det är bara tiden man måste ha då köttet ska koka 1,5-2 timmar annars sköter sig den i princip själv på spisen. Helt klart värt att lägga ner den tiden då det blir så himla smaskigt.
För 4 personer behöver du:
1 kg benfritt nötkött
smör till stekning
3-4 msk vetemjöl
4-5 dl vatten
ca 1,5 tsk salt
ca 1/4 tsk mald vitpeppar
10 hela kryddpepparkorn
1 lagerblad
2 gula lökar
1 purjolök
2 morötter

  • Skär köttet i ca 3 cm stora kuber.
  • Bryn köttet i smör i en tjockbottnad gryta. Pudra över mjölet och rör om, späd sedan med vattnet.  Lägg i salt, vitpeppar, kryddpepparkorn och lagerblad. Koka upp och sänk sedan värmen och låt sjuda under lock 1,5-2 timmar.
  • Skiva löken, morötterna och skär purjon i ca 4 cm stora bitar. Tillsätt dessa efter halva kokningstiden.
  • Späd med mera vatten om det behövs och smaka av. Rör om då och då.
  • Servera med kokt potatis och smörgåsgurka.

Blåbärsgröt

Igår gjorde jag en härlig blåbärsgröt till frukost. Smarrigt och nyttigt, ät den som den är med mjölk bara, mmmm! Receptet har jag hittat i Mat Magasinet.
För 2 portioner behöver du:
2 dl dinkelflingor
4 dl vatten
1 msk rörsocker
0,5 krm salt
2 dl frysta blåbär

  • Koka upp dinkelflingor, vatten, socker och salt i en liten kastrull. Låt koka sakta i ca 5 min.
  • Ta kastrullen från värmen och rör ner blåbären. Ställ tillbaka kastrullen på plattan och låt koka på svag värme i ca 5 minuter. Späd eventuellt med mera vatten om det behövs.

Oliver

Måste få tipsa om mina absoluta favorit oliver. Har egentligen aldrig gillat gröna oliver tills jag smakade dessa. Så otroligt goda med mycket smak, viktigt är att de ska ha kärnorna kvar, de är överlägset godast!

RSS 2.0