Kalops

Tänkte tipsa om en middag som är perfekt imorgon då det är söndag och de flesta är ledig och har lite mera tid över till matlagningen. Att göra kalops är verkligen super enkelt, det är bara tiden man måste ha då köttet ska koka 1,5-2 timmar annars sköter sig den i princip själv på spisen. Helt klart värt att lägga ner den tiden då det blir så himla smaskigt.
För 4 personer behöver du:
1 kg benfritt nötkött
smör till stekning
3-4 msk vetemjöl
4-5 dl vatten
ca 1,5 tsk salt
ca 1/4 tsk mald vitpeppar
10 hela kryddpepparkorn
1 lagerblad
2 gula lökar
1 purjolök
2 morötter

  • Skär köttet i ca 3 cm stora kuber.
  • Bryn köttet i smör i en tjockbottnad gryta. Pudra över mjölet och rör om, späd sedan med vattnet.  Lägg i salt, vitpeppar, kryddpepparkorn och lagerblad. Koka upp och sänk sedan värmen och låt sjuda under lock 1,5-2 timmar.
  • Skiva löken, morötterna och skär purjon i ca 4 cm stora bitar. Tillsätt dessa efter halva kokningstiden.
  • Späd med mera vatten om det behövs och smaka av. Rör om då och då.
  • Servera med kokt potatis och smörgåsgurka.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0