Grekisk pytt i panna

Detta är ett kanonrecept som är perfekt som bjudmat! Går snabbt och lätt att laga så du slipper att stressa i köket innan gästerna kommer. Och så smakar det riktigt gott! Tänk bara på att köttet ska ligga i marinad 1-1,5 dygn.

För 6 portioner behöver du:


ca 1 kg fläskfilé

3-4 vitlöksklyftor

1-1,5 dl olivolja

1-1,5 tsk sambal olek

2 msk soya

ca 1,8 kg potatis

1 röd paprika

1 gul paprika

1 gul lök

1 frp körsbärstomater

1 frp fetaost

Salt

 

  • Börja med att göra marinaden. Rör ihop olivolja, sambal oelek, soya och vitlöken som du pressar ner.
  • Strimla köttet och lägg i en plastpåse tillsammans med marinaden i kylskåp. Låt stå 1-,5 dygn innan den ska tillagas.
  • När köttet marineras klart skär du potatisen i klyftor och lägger i en långpanna. Salta och in i ugnen 10-15 minuter i 220 grader.
  • Medans potatisen är i ugnen strimlar du paprikan, löken och skär fetaosten i kuber.
  • Ta ut potatisen och strö över fläskfilén och marinaden, paprikorna och löken över potatisen. Överst lägger du körsbärstomaterna och fetaosten.
  • In i ugnen igen på 220 grader i ca 35-40 minuter till.
  • Servera med kall sås och en fräsch sallad. Jag gjorde min sås på turkisk yoghurt, majonäs, lite pressad vitlök, italiensk salladskrydda och lime. Men passar lika bra med en mild tzatsiki eller en creme fraiche baserad sås med smak av citron eller lime.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0