Ostbullar med dinkel

Imorse fick Micke ett ryck och bakade bröd som blev super gott, kanske inte det nyttigaste man kan äta men inte heller det onyttigaste eftersom det inte bara är vetemjöl i, så det känns ju lite bättre iallafall!
För 25 st bullar behöver du:
1 pkt jäst
5 dl vatten
1/2 dl rapsolja
1 msk mörk sirap
1 msk flytande honung
2 dl riven ost
4 dl dinkelmjöl, fullkorn
ca 9 dl vetemjöl special
vispat ägg till pensling
sesamfrön till garnering

  • Värm vattnet till fingervarmt, 37 grader och tillsätt smulad jäst som du rör ut.
  • Tillsätt alla ingredienserna utom vetemjölet.
  • Rör ihop till en lös deg och häll därefter i vetemjölet lite i taget.
  • Låt jäsa på dragfri plats 30 minuter.
  • Ta upp degen på mjölat bord och dela den i 25 bitar som du formar till bullar.
  • Lägg bullarna på bakplåtspappers klädda plåtar och låt jäsa i 30 minuter under bakduk.
  • Pensla med uppvispat ägg och strö över sesamfrön.
  • Grädda mitt i ugnen i 12-13 minuter, 225 grader.



Kommentarer
Postat av: Susanne

Mums! Det här måste jag göra! :) Kul med lite matinspiration! Kram/Susanne spana in min blogg! :)

2010-02-18 @ 23:03:55
URL: http://caminandoporlavida.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0