Syltgrottor

Idag kom mamma & pappa på ett spontan besök, riktigt trevligt! Tur att man har fikabröd i frysen sånna tillfällen!
Bjöd bland annat på dessa små godingar!
För ca 40 st behöver du:
200 g smör
1 dl strösocker
1 dl vaniljsåspulver (jag använder Ekströms snabb marsan sås)
3,5 dl vetemjöl
3/4 dl bakpulver
hallonsylt (jag använder Björnekullas, vildhallon)

  • Rör smör och socker till en mjuk massa.
  • Tillsätt vaniljsåspulvret och vetemjölet som först blandats med bakpulvret.
  • Arbeta snabbt ihop till en deg och forma till en rulle, om degen är kladdig då den ska rullas kan du ställa den i kylen en stund.
  • Skär rullen i 40 bitar och lägg i små pappersformar.
  • Gör en grop i varje degbit och fyll hålet med ca 1 tsk hallonsylt.
  • Grädda 5-8 min 225 grader
Tips!
Använd alltid riktigt smör då du bakar, det blir mycket bättre smak än med margarin!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0