Räk & squash pasta

Detta är ett mycket enkelt recept som du slänger ihop hur snabbt som hellst.Perfekt soliga dagar då man hellst inte vill stå flera timmar vid spisen.
Jag hade lite aubergin hemma så bytte ut den mot squashen och det vart också bra!
För 4 personer behöver du:
400 g penne
1 liten squash
2 vitlöksklyftor
2-3 msk olivolja (till stekning)
några kvistar persilja
150 g skalade räkor
salt
svartpeppar
1/2 dl vin
2 dl grädde
1 msk konc hummerfond

  • Koka pastan medans du förbereder resterande ingredienser.
  • Skär squashen i tunna skivor och skär skivorna i så stora bitar du vill ha.
  • Finhacka vitlöken.
  • Stek squashen & vitlöken på medelvärme tills squaschen har mjuknat.
  • Hacka persiljan grovt och blanda ner i pannan tillsammans med räkorna. Fräs på lite snabbt och krydda med salt och peppar.
  • Lägg det du stekt på sidan och koka ur pannan med vin, fond och grädde. Koka tills hälften återstår.
  • Blanda ner den kokta pastan och räk&squash blandningen.
Tips! Om du använder aubergine precis som jag gjorde idag så salta den innan du steker den på båda sidor så försvinner den lite bittra smaken!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0