Kantarellfyllda paprikor

Ni är några som efterfrågat vegetariska recept och här kommer det äntligen ett. Köttälskare som vi båda är så blir det otroligt sällan vi lagar vegetarisk. Men detta kommer vi definitivt göra fler gånger för oj vad gott det var. Vi serverade det med spenatcouscos, tomat och gurka. Om du vill kan du byta ut kantarellerna mot annan svamp.
För 2 personer behöver du:
2 stora paprikor i olika färger
200 g kantareller
2 schalottenlökar
smör till stekning
1,5 msk vetemjöl
ca 1,5 dl mjölk
2 tsk grönsaksfond
salt
svartpeppar
1 dl riven ost

  • Dela paprikorna på längden och kärna ur dem. Förväll sedan i någon minut i lättsaltat vatten. Låt rinna av på hushållspapper och lägg sedan i en ugnsform.
  • Skiva svampen och hacka löken. Stek i smöret i ca 5 minuter. Strö över mjöl och rör om, späd sedan med mjölk och grönsaksfond. Låt sjuda ca 5 minuter under ständig omrörning. Om den känns aldelles för tjock så tillsätter du lite till mjölk. Smaka av med salt och peppar.
  • Fyll paprikorna med svampstuvningen och strö över osten.
  • Gratinera mitt i ugnen i ca 10 min på 225 grader.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0