Squashbiffar

Dagens middag blev kryddiga choritzo korvar, vitlökssås och squashbiffar. Biffarna gjorde jag bara på känn se receptet är på ett ungefär hur jag gjorde. Självklart kan man äta biffarna med tex en tomatsallad och tzatziki om man föredrar en vegetarisk version.
För ca 4 personer behöver du:
600 g squash
2 scharlottenökar
1 ägg
150 g fetaost
1 dl vetemjöl
0,5 dl ströbröd
1 msk creme fraiche
salt
svartpeppar
en aning cayennepeppar
lite chilipulver
lite paprikapulver
hackad dill
rapsolja till stekning

  • Riv squashen och lägg på en tallrik, salta och låt ligga en stund. Krama sedan vätskan ur den och lägg i en bunke.
  • Riv löken och hacka fetaosten och lägg ner i bunken och blanda.
  • Rör ner ägg, vetemjöl, ströbröd, creme fraiche, kryddorna och rikligt med dill.
  • Klicka ut i en panna med olja och platta till dem lite. Stek tills de får fin färg på båda sidor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0