Chokladfuge med pecannötter

Denna underbara fudge har blivit en favorit hos många nära & kära som fått smakat så kan verkligen rekomendera er att testa, lätt att göra är det dessutom. Även detta recept är ifrån tidningen hembakat.
För ca 30-40 bitar behöver du:
2,5 dl hackade pecannötter
1 msk smör
1 nypa salt
300 g 70% mörk choklad
200 g marabou mjölkchoklad
1 burk kondenserad mjölk (395-400 g)
1,5 tsk vaniljsocker
florsocker
 
  • Värm ugnen till 175 grader. Rosta de hackade nötterna på en plåt i ugnen ca 10 minuter.
  • Under tiden klär du en form 20*20 cm med bakplåtspapper.
  • Ta ut nötterna ur ugnen och lägg dem i en skål tillsammans med smör och salt. Rör om tills allt blandat och ställ sedan på sidan.
  • Hacka den ljusa och den mörka chokladen fint och lägg i en bunke tillsammans med den kondenserade mjölken och smält över vattenbad.  Rör om så att allt blandas ordentligt.
  • Blanda ner nötter och vaniljsocker i smeten.
  • Bred ut smeten i den bakpappersklädda formen, använd kniv eller sked för att få ytan slät. Låt stelna några timmar i kylskåp.
  • Ta ut formen och skär i fyrkanter. Pudra florsocker över.
 
Trackback
RSS 2.0