Lax och fetaostlasagne

Här kommer ett litet tips på en rätt som passar utmärkt till fredags eller lördags middagen. En riktig höjdarrätt om du frågar mig och trevligt med lite variation på den traditionella lasagnen.
För 4-5 portioner behöver du:
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
400 g passerade tomater
1 tsk strösocker
80 g färsk babyspenat
500 g skinn och benfri laxfilé
10-12 lasagneplattor
salt
svartpeppar
Fetaostsåsen:
2 msk smör
0,5 dl vetemjöl
1 dl torrt vitt vin
2,5 dl grädde
2 msk grönsaksfond
4 dl mjölk
150 g fetaost
svartpeppar
ev salt
  • Skiva purjolöken och hacka vitlöken. Fräs dem sedan i oljan.
  • Tillsätt tomaterna och sockret. Smaka av med salt och peppar.
  • Låt puttra på medelvärme medans du gör fetaostsåsen.
  • Smält smöret i en kastrull, vispa i mjölet och späd med vin och grädde. Häll på fond och mjölk och sjud under omrörning tills såsen tjocknar.
  • Smula ner fetaosten och smaka av med peppar. Tillsätt ev salt.
  • Lägg ner spenaten i tomatsåsen.
  • skär laxen i 1/2 cm tjocka skivor.
  • Smörj en ugnsform och varva ostsås, lasagneplattor, tomatsås och lax i formen. (Salta på laxen varje lager) Börja och avsluta med ostsås.
  • Gratineras i 175-200 grader i 25-30 minuter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0