Apelsinmarmelad

Har nyss ätit kvällsfika som idag blev citronvatten med honung och rostade mackor med en underbart god apelsinmarmelad. Att göra marmelad går verkligen snabbt och är inte alls svårt att göra, mycket godare än den köpta är den också.
För ca 10 dl behöver du:
8 apelsiner
2 citroner
4 dl vatten
1 kg syltsocker
  • Finriv apelsiner och citroner.¨
  • Dela frukten i halvor och pressa ut saften genom sil í en kastrull.
  • Häll ner saften och vattnet i kastrullen, låt koka under lock i 10 minuter.
  • Rör ner syltsockret och låt koka ytterligare 5 minuter under omrörning.
  • Ta av kastrullen från värmen om skumma marmeladen väl.
  • Häll upp i varma burkar och förslut genast. (enklast är att ha koka vatten i vattenkokaren och hälla upp vattnet i burkarna och låta stå en stund innan du häller i marmeladen)
  • Förvaras mörkt och svalt.
Tips! Att ha med sig hemmagjord marmelad i en fin burk med en rosett omkring är en perfekt "gå bort present"!


Kommentarer
Postat av: Blondie

Bra tips! Ska verkligen testa detta recept:)

2011-10-27 @ 16:47:18
URL: http://blondiegbg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0