Jambalaya med kassler och kräftstjärtar
Igår vart det jambalaya till middag, tycker verkligen det är hur gott som hellst! Den finns ju i många olika varianter men just denna är jag galen i, ser framemot att få äta resterna sedan idag :)

För 4-5 personer behöver du:
olja (till stekning)
300 g kassler
1 burk kräftstjärtar i lag (360 g)
2 vitlöksklyftor
3 dl ris
500 g krossade tomater
3-4 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
2 paprikor
2 blekcelleristjälkar
1 gul lök
salt
1/2 tsk timjan
1/2 tsk oregano
1/2 tsk paprikapulver
1 krm chilipulver
- Fräs pressad vitlök i lite olja i en stor kastrull. Tillsätt riset och fräs några sekunder, sedan rör du ner krossade tomater, vattnet och buljongtärningen, salta och låt koka under lock ca 20 min.
- Skär paprikan i ganska stora bitar, hacka löken och skär cellerin i små bitar och fräs det i en stekpanna.
- Skär kasslern i strimlor och låt kräftstjärtarna rinna av.
- När riset kokat klart tillsätter du timjan, oregano, paprikapulver och chilipulver.
- Rör sedan ner det du stekt , kräftstjärtarna och kasslern i riset. Blanda väl!
- Smaka av med ev mer salt och chilipulver.

Kommentarer
Postat av: yoana :)
såg väldigt gott ut! :)
Trackback