Jambalaya med kassler och kräftstjärtar

Igår vart det jambalaya till middag, tycker verkligen det är hur gott som hellst! Den finns ju i många olika varianter men just denna är jag galen i, ser framemot att få äta resterna sedan idag :)
För 4-5 personer behöver du:
olja (till stekning)
300 g kassler
1 burk kräftstjärtar i lag (360 g)
2 vitlöksklyftor
3 dl ris
500 g krossade tomater
3-4 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
2 paprikor
2 blekcelleristjälkar
1 gul lök
salt
1/2 tsk timjan
1/2 tsk oregano
1/2 tsk paprikapulver
1 krm chilipulver

  • Fräs pressad vitlök i lite olja i en stor kastrull. Tillsätt  riset och fräs några sekunder, sedan rör du ner krossade tomater, vattnet och buljongtärningen, salta och låt koka under lock ca 20 min.
  • Skär paprikan i ganska stora bitar, hacka löken och skär cellerin i små bitar och fräs det i en stekpanna.
  • Skär kasslern i strimlor och låt kräftstjärtarna rinna av.
  • När riset kokat klart tillsätter du timjan, oregano, paprikapulver och chilipulver.
  • Rör sedan ner det du stekt , kräftstjärtarna och kasslern i riset. Blanda väl!
  • Smaka av med ev mer salt och chilipulver.


Kommentarer
Postat av: yoana :)

såg väldigt gott ut! :)

2010-04-13 @ 18:05:18
URL: http://yoana.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0