Varm toast med chevre, honung och rostade pinjenötter

Igår vart det som sagt 2rätters hemma hos oss. Förrätten var en varm toast med getost som var så sjukt god. Kommer definitivt göra den fler gånger. Enkel att göra var den också. Receptet har jag hittat i halv åtta hos mig kokboken.
För 4 personer behöver du:
4 skivor surdegsbröd (jag använde vanligt toastbröd)
4 msk smör
100 g skivad getost
50 g rostade pinjenötter
4 tsk flytande honung
1 msk olivolja
4 tsk balsamvinäger
40 g rucola

  • Rosta brödet i smör i en stekpanna.
  • Lägg brödet på en plåt, lägg över getosten och strö över pinjenötterna.
  • Gratinera mitt i ugnen i 225 grader i 10 minuter.
  • Ringla över honung, olivolja och balsamvinäger.
  • Toppa med rucola.

Grym torsdags middag

Denna vecka har inte varit dålig. Igår var jag med några av tjejerna på Stekhuset och firade 2 av dem som fyllt år. Vi åt både huvudrätt och efterrätt.
En riktigt mysig och rolig kväll med många skratt.
Och idag myste jag och min sambo till det lite extra med förrätt och efterrätt eftersom jag kommer jobba i helgen.
Recept kommer, håll ögonen öppna :)
Dagens förrätt: varm toast med chevre, honung och rostade pinjenötter
Dagens huvudrätt: Senapsfyllda lövbiffsrullader med fetaost, sötpotatisklyftor, sparris och en sallad

Dagens middag

Rotmos, köttkorv och en härlig sallad. Enkelt men så fantastiskt gott!
Receptet på rotmos hittar du här!

Knytis buffe

I fredags hade jag och några av tjejerna knytis buffé hemma hos mig. En riktigt rolig och mysig kväll.
Två barndomskompisar, en vän ifrån gymnasietiden och en vän som jag gått i samma grundskola som men först efter gymnasiet börjat umgås med.
Lika fina allihopa!
Som ni ser hade vi mat i överflöd.
Menyn bestod bland annat av:
Kantarellfyllda paprikor, pizza, lax och melonspett, kycklingspett, parmaskinka, choritzo, potatissallad, kyckling och curry röra, marinerade kräftstjärtar och räkor,  sallad, ostar m.m

En bra start på dagen

Jordgubbs & mango smothie och en sedan ett pass på gymmet.

Middag för två

Gårdagens 3rätters:
Förrätt: Toast med räkröra
Varmrätt: sötpotatisklyftor, en blodig köttbit, bea och sparris
Efterrätt: chokladpudding, grädde och hallon

Kiwi krush

Denna fräscha kividrink gjorde jag och en av mina finaste vänner på våran drinkkväll. Kan rekomendera den för er som gillar kivi, den har verkligen mycket smak av kivi. Mums!
För ett glas behöver du:
8 cl ljus rom
2 cl melonlikör
8 cl grapefruktjuice
2 kiwi
2 skopor krossad is

  • Skala kiwin. Spara ev skiva till dekoration på glaset (som ni ser så glömde vi det)
  • Kör alla ingredienserna i en mixer på låg hastighet till en slush.
  • Häll upp i ett stort glas, garnera med kiwiskivan och drick med sugrör.

RSS 2.0