Ny design

Vad tycker ni om min nya design?? Själv är jag riktigt nöjd!
En jätte duktig tjej som fixat den åt mig, här hittar ni hennes blogg!

Nu ska jag dricka sista glaset av detoxkuren som jag skrivit om tidigare.
SKÅL på er!
Det smakar mycket bättre än det ser ut, är inte alls så tokigt faktiskt, jag hade smaken persika-citron av märket MethoDraine Detox, finns att köpa bland annat på Life för 249 kr. Jag vet inte om den ger så jätte stora resultat, men min hy har iaf blivit mycket bättre och känner mig lite piggare i kroppen, men det kan ju vara att solen börjat skina också :)
Nu ska jag återgå till packningen, far ju till Göteborg imorgon om nu flyget går som det ska!

Ugnsgratinerad falukorv

Idag då jag kom hem från jobbet stod middagen färdig på bordet, det tycker jag är lyx, att min prins dessutom står och diskar nu är ännu mera lyx. Han skämmer då bort mig han!
Det vart iallafall en riktig klassiker: ungsgratinerad falukorv med potatismos, mycket smarrigt!
För 3-4 personer behöver du:
1/2 falukorvsring
1/2 gul lök
2 tomater
1 äpple
1 dl grädde
1,5 mjölk
1,5 tsk dijonsenap
riven ost

  • Skär jack i korvringen och lägg den i en ugnsform.
  • Hacka löken, riv äpplet och skiva/klyfta tomaterna, lägg detta runt korven.
  • Vispa ihop grädde, mjölk och dijonsenap, häll detta över grönsakerna och korven.
  • Strö över lite riven ost.
  • Gratinera i ugn ca 25 minuter i 200 grader.
  • Servera med potatismos.

Kycklinggryta med smak av curry

Idag har jag haft fullt upp, men har iallafall hunnit med en löptur i det fina vädret, riktigt underbart, fast kondisen är ju inte på topp kan jag säga!
Idag vart det en super god kycklinggryta till middag! Receptet har jag tagit från min favorit matblogg ensidamedmat.blogg.se
För 4 personer behöver du:
2 stora kycklingfileér
2 tsk curry + smör
1 röd paprika
1 purjolök
1/2 burk minimajs
i liten burk bambuskott (gärna strimlad)
4 dl grädde
1 dl mjölk + 1,5 msk vetemjöl
1 msk kycklingfond
2 tsk sambal oelek
salt
en nypa socker

  • Skär kycklingen i bitar, strimla purjon, skär paprikan i mindre bitar och dela minimajsen på 2 eller 3 delar.
  • Lägg en stor klick smör i en stekpanna och fräs curryn, tillsätt sedan kycklingen. När kycklingen är genomstekt lägg den i en stor kastrull.
  • Stek grönsakerna och lägg dem sedan i kastrullen med kycklingen.
  • Tillsätt resterande ingredienser, sist redningen (blanda mjölket med mjölet innan du häller i den).
  • Låt puttra några minuter.
  • Smaka av och servera med ris.
Tips! Tycker du att hur mycket curry du än kryddar currysåsen eller kycklinggrytan så smakar den inte så mycket?? då beror det på att du inte fräst curryn i smör först, då frigörs alla smaker och det blir verkligen mycket mycket bättre!

Torskgryta

Det har blivit dåligt med uppdatering för jag har jobbat hela helgen, igår hade jag önskat torsk till middag så Micke gjorde en smarrig torskgryta till mig! Ett enkelt recept som man slänger ihop på en kvart.
För 6 personer behöver du:
800 g torskfilé
600 g krossade tomater
2 dl grädde
1,5 msk vetemjöl (blandat med lite mjölk)
salt
citronpeppar
dill

  • Skär torsken i bitar.
  • Stek den i en gryta så den delar sig.
  • Tillsätt krossade tomater, grädde och kryddorna.
  • Värm upp och låt sjukda en stund, red av den med vetemjöl som du blandat med lite mjölk.
  • Smaka av och servera med kokt potatis.
Tips! Sattsa alltid på att köpa torsk av god kvalite, den billiga blir lätt seg och gummiaktig.

Tips till er med leksugna barn

Igår träffade jag tjejerna för lunchdate på Barista i Sundsvall, Camilla hade sin underbara son Elias med sig och det visade sig vara ett toppen val att äta just där. Jag kan verkligen rekomendera Barista till er som har små barn då det finns ett bord mitt i lekhagen så man kan käka i "lugn och ro" men ändå ha koll!
Till Elias stora förtjustning så fick man måla på väggarna!

Laxpudding

Dagens middag känns verkligen hälsosam, inga konstigheter alls bara naturliga råvaror och kryddor utan tillsattser, den är dessutom fettsnål också! Och riktigt god, kan tänka mig att många i min ålder aldrig testat på denna husmanskost! Rätta mig om jag har fel..
För 4-6 personer behöver du:
500 g laxfilé
10 kokta skalade potatisar
1 gul lök
1 knippe dill
salt
vitpeppar
3 ägg
3 dl mjölk
1 dl grädde
svartpeppar


  • Skär laxen i tunna skivor, finhacka löken och hacka dillen.
  • Smörj en ugnssäker form.
  • Varva potatis, lax, lök och dill. Salta och peppra med vitpeppar emellan lagren. Avsluta med ett lager potatis med lite dill på toppen.
  • Blanda ägg, mjölk, grädde, salt och svartpeppar.
  • Häll äggblandningen över potatisen.
  • Gräddas ca 35 minuter i 200 grader.
Tips! Om du inte har tid att stå i köket jätte länge så rekomenderar jag att man kokar potatisen dagen innan, annars tar det lite tid då potatisen både ska koka sedan in i ugnen.

Traditionell Sockerkaka

Jag tycker att sockerkakan är väldigt underskattat, det är ju hur smaskigt som hellst och man kan variera smaken lite som man vill.. Hemligheten med en god sockerkaka är att man ska vispa ägg och socker läääänge, då blir den härligt luftig, om man fuskar med det är det lätt att den blir kompakt.
För en sockerkaka behöver du:
50 g smör
2 ägg
2 dl socker
1,1/4 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
smaksättning (jag använder rivet skal från 1 citron)

  • Smält smöret.
  • Vispa ägg och socker poröst.
  • Tillsätt mjölken och det avsvalnande smöret.
  • Blanda mjöl med bakpulver och rör ner i smeten. Tillsätt smaksättningen, (då du tillsatt mjölet ska du absolut inte vispa utan rör bara föriktigt)
  • Smörj och bröa en form.
  • Gräddas i 35-40 minuter i 175 grader.
Tips! Som smaksättning är det också gott att använda skal från apelsin eller vaniljsocker. Och som sagt ha tålamod då du vispar ägg och socker, jag lovar att den blir mycket godare. Det är också viktigt att smöret inte är för varmt, kakan kan då sjuka ihop då den gräddats.
Och så ett sista tips för att du ska få e super god sockerkaka är att använda riktigt smör, skippa margarinet!

Persilje-stuvad potatis

Här kommer tips på en riktigt enkel men god tisdags middag
För 4 personer behöver du:
ca 6 stora potatisar
3 dl mjölk
2 msk vetemjöl
2 krm salt
1 krm vitpeppar
några drag med svartpeppar kvarnen
persilja efter behag

  • Skär potatisarna i större tärningar och koka dem, häll sedan bort vattnet.
  • Koka upp ca 2 dl av mjölken.
  • Blanda resterande mjölk med vetemjölet och tillsätt det i den uppkokta mjölken.
  • Låt små koka en stund under omrörning, krydda och tillsätt persiljan.
  • Häll stuvningen över potatisen och blanda.
  • Jag serverade dem tillsammans med kryddiga korvar och en sallad.
Tips! Kryddningen är bara efter min smak, man kan självklart krydda den precis som man vill och om du serverar potatisen till fisk kan du byta ut persiljan mot dill.


Åre underbara Åre

Varje år sedan jag var 16 år har jag varit i Åre över Valborg, kan inte tänka mig att något annat ställe är bättre än Åre då faktiskt! Det är verkligen grymt där då! Fast egentligen är det inte valborg utan sommarfesten på Dippan som är årets händelse, den inträffar någon dag efter sista april. Alla klär ut sig i galna outfits. Att det dessutom är lågsäsång gör att det blir sjukt billigt boende också trots att det är fullt med folk!

Festsugna tjejer i Åre över Valborg 2009
Sommarfesten 2008 var jag utklädd till bebis, som sagt så ful som möjligt mitt måtto om jag nu måste förtydliga det!!
Fast vet inte om jag tar priset på sommarfesten 2007 då vi hade tema djur och jag klädde ut mig till höna. Tänk er hur jag såg ut utan den röda munktröjan klädd i fjädrar, haha! Och ja det är en gurka jag äter på!

Varför är jag nu så nostaligisk idag kanske ni undrar..i år är nämligen första gången på 8 år jag inte ska fira Valborg i Åre!
Men det är inte synd om mig, det blir istället en weekend tors-sönd med Maria till Göteborg för att hälsa på Elena! Blir minst lika bra!
♥Vi tre förra året i Göteborg, ser verkligen framemot årets resa

Tacotårta

Är proppmätt efter en super god middag bestående av tacotårta, guacamole och en fräsch sallad! Det är en mycket enkel och snabblagad rätt.
För en form behöver du (4-5portioner):
500 g köttfärs
1 påse tacokrydda
1 paprika
1 gul lök
1 burk tacosås (jag använde mild)
1 vitlöksklyfta
3 dl creme fraiche
1 pkt philadelfiaost
1/2-1 frp tortilla bröd
riven ost
jalapeños

  • Stek köttfärsen tillsammans med tacokryddan, låt svalna.
  • Finhacka paprikan och den gula löken.
  • Blanda tacosås, creme fraiche och philiadelfiaost, pressa sedan ner vitlöken och tillsätt paprikan och den gula löken, sist blandar du ner köttfärsen.
  • Lägg ett lager köttfärs i botten på en ugnssäker form, sedan lägger du ett lager tortilla bröd (jag brukar klippa till mina lite), lägg sedan ett lager köttfärs, sedan ett lager tortillabröd osv, sista lagret ska vara köttfärs, strö sedan över jalapeños  och lite riven ost.
  • Gratinera i ugn 200 grader i ca 25 minuter, tills osten fått fin färg.

Tips! Vill du inte ha paprika i tacotårtan kan du byta ut det mot någon annan grönsak du vill ha eller så kan du ha både paprika och något annat, bara fantasin sätter stopp! Ibland brukar jag skiva tomater och lägga på det översta lagret.


Sommaren med Göran

Igår såg jag & Micke "Sommaren med Göran", en film som verkligen fick mig att skratta. Jag har alltid gillat Peter Magnusson och David Hellenius, vad dom än gör så blir det roligt tycker jag! Men filmen var kanske en aning förutsägbar, men absolut sevärd!

Lindt Lindor Stracciatella

För ett tag sedan läste jag på ensidamedmat.blogg.se om en choklad som hon varmt rekomenderade. Några dagar senare när jag var på ica råkade jag springa på just denna choklad och lättköpt som man är så slog man förståss till och det ångrar jag verkligen inte, så himla underbart god! Kan inte annat än hålla med henne! MUMS!
Bilden har jag lånat härifrån

Kyckling med cashewnötter

Vart kycklig till middag idag också, det blev en riktig höjdare, 10  poäng av 10 skulle jag ge den! Och det är en rätt man kan äta mycket av utan att bli äckligt mätt, så tveka inte för att testa detta super smarriga recept!
för 4 portioner behöver du:
600 g kycklingfile
salt
svartpeppar
2 morötter
1 röd lök
1 liten paprika
1/2 röd chilipeppar
100 g minimajs
1 burk vattenkastanjer (227 g)
100 g minimajs
2 msk sweet chili sås
1 msk ketjap manis
1 msk kycklingfond
2 dl vatten
2 tsk maizena majsstärkelse
1/2-1 dl cashewnötter

  • Strimla morötterna, löken och paprikan. Hacka chilin och skär minimajsen i bitar.
  • Strimla kycklingen  och bryn den, krydda med salt och peppar. Ta sedan upp den ur pannan.
  • Fräs grönsakerna tills de är nästan mjuka. Tillsätt minimajsen och vattenkastanjerna på slutet.
  • Tillsätt sweet chili sås, ketjap manis, kycklingfond och vatten, låt koka upp.
  • Red av med maizena (utrörd i lite vatten) och koka upp.
  • Lägg i kycklingen + cashewnötterna.
  • Servera med ris och sweet chilisås eller soya.
Tips! Ketjap manis hittar du bland de asiatiska hyllorna då du handlar, det är en indonesisk söt soya sås som kan vara god att pensa på kycklingklubbor om man inte vill ha dem så kryddstarka.

Matig kycklingpaj

Till huvudrätt igår bjöd jag på en riktigt god och matig kycklingpaj, jag har faktiskt inte ätit någon kycklingpaj som jag tycker lika mycket om som just denna.
För en pajform behöver du:

Pajdeg:
50 g smör
3 dl vetemjöl
1,5 dl mjölk
2 tsk bakpulver

Fyllning:
1 grillad kyckling
1 pkt bacon
50 g rockolasallad
2 vitlöksklyftor
3 ägg
1 dl grädde
2 dl mjölk
2 dl riven ost
1/2 tsk salt
1-1,5 krm svartpeppar

  • Blanda ihop pajdegen, smör och mjölk först och sedan resterande ingredienser.
  • Smörj en pajform och tryck ut degen. Förgrädda i ugn 10-15 minuter på 200 grader.
  • Rensa kyckligen så du får lagomt stora kycklingbitar och  klipp baconet i mindre bitar.
  • Stek baconet först och när det blivit knaprigt så tillsätter du kyckligen och sist rockolan, pressa över vitlöken. Stek tills att rockolan vätskat ur.
  • Lägg det du stekt i pajskalet.
  • Blanda ihop: ägg, grädde, mjölk, ost, salt och svartpeppar, häll det sedan sedan över pajen.
  • Grädda mitt i ugnen 200 grader i ungefär 30 minuter.
  • Servera med en fräsch sallad.



Toast med räkröra

Receptet på denna har jag snott av svärmor. Den e så himla god, kvällen slutade med att Carro satt och åt det som blivit över med sked :)
För 6-8 portioner behöver du:
2 dl creme fraiche
2 dl majonäs
1 msk tomatpure
1 liten glasburk röd stenbitsrom
1 liten gul lök
dill efter behag
ca 1/2 kg oskalade räkor
saften från ca 1/2 citron
franska

  • Skär räkorna i 2 eller 3 delar (men spara några till garnering).
  • Finhacka löken.
  • Blanda ihop alla ingredienserna till röran.
  • Stek brödskivorna i smör eller rosta dem.
  • Lägg röran på brödet och garnera med färska grönsaker och några räkor.





Fredagsmys

Igår var det tjejmys hemma hos mig, några av mina närmsta vänner kom på middag och mys i tvsoffan. En jätte trevlig kväll!
Det vart 3rätters middag, men en enkel sådan som går ganska snabbt att slänga ihop! Lägger ut recepten lite senare idag!
Ni får nöja er med två bilder på Carros fina hund Cezar så länge, gillar egentligen inte kamphundsraser, men Cezar han är mysig han!

Potatisbullar

Idag vart det hemmagjorda potatisbullar med lingonsylt till middag, mycket godare än de man köper ifrån frysdisken och det känns bra att veta vad det är man stoppar i sig och att man slipper alla tillsattser.
För 2-3 portioner behöver du:
6 medelstora skalade och kokta potatisar
150-200 g rökt bog eller skinka
1/4 gul lök
1 ägg + 1 äggula
1/2 tsk salt
1/2-1 krm vitpeppar
ströbröd
  • Tärna bogen till små bitar.
  • Pressa eller riv ner potatisen i en bunke.
  • Tillsätt salt, vitpeppar, bog, ägget + äggulan, riv ner löken och arbeta samman så att blandningen går att forma.
  • Forma till bollar med hjälp av en sked och rulla dem i ströbröd, platta sedan ut dem till jämntjocka bullar.
  • Lägg dem på smörpapper en liten stund för att torka.
  • Stek på medelvarm stekpanna, tills de fått fin färg.
  • Servera med lingonsylt och rivna morötter.
Tips! Koka med en vitlöksklyfta i potatisvattnet så blir potatisbullarna ännu godare enligt mig som tycker att man ska ha vitlök i de flesta maträtter :) men glöm inte att slänga klyftan innan du pressar potatisen.

Jambalaya med kassler och kräftstjärtar

Igår vart det jambalaya till middag, tycker verkligen det är hur gott som hellst! Den finns ju i många olika varianter men just denna är jag galen i, ser framemot att få äta resterna sedan idag :)
För 4-5 personer behöver du:
olja (till stekning)
300 g kassler
1 burk kräftstjärtar i lag (360 g)
2 vitlöksklyftor
3 dl ris
500 g krossade tomater
3-4 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
2 paprikor
2 blekcelleristjälkar
1 gul lök
salt
1/2 tsk timjan
1/2 tsk oregano
1/2 tsk paprikapulver
1 krm chilipulver

  • Fräs pressad vitlök i lite olja i en stor kastrull. Tillsätt  riset och fräs några sekunder, sedan rör du ner krossade tomater, vattnet och buljongtärningen, salta och låt koka under lock ca 20 min.
  • Skär paprikan i ganska stora bitar, hacka löken och skär cellerin i små bitar och fräs det i en stekpanna.
  • Skär kasslern i strimlor och låt kräftstjärtarna rinna av.
  • När riset kokat klart tillsätter du timjan, oregano, paprikapulver och chilipulver.
  • Rör sedan ner det du stekt , kräftstjärtarna och kasslern i riset. Blanda väl!
  • Smaka av med ev mer salt och chilipulver.


Detox

Har köpt en detox kur som jag kört igång med idag, tog smaken persika-citron och den var helt okej, verkligen! Smakar ungefär som svagt is-te. Återkommer med betyg om 20 dagar då kuren är slut!

Åre

Har inte uppdaterat något i helgen för har ju som ni vet varit i Åre och hälsat på brorsan, det vart pimpel-fiske, mys i solen, årets första grillat och en jätte rolig kväll på bygget. Bjussar på lite bilder för att ni ska förstå exakt hur underbart det var:
'

Annorlunda korvstroganoff

Har haft fullt upp med att fixa & packa inför helgens Åre resa, så idag vart det en löjligt simpel middag, men inte mindre god för det! Vart en slags korvstroganoff fast i en liten annan tappning, mycket god tycker jag själv.
För 2-3 portioner behöver du:
3 starka korvar, tex chorizo
1 gul lök
2 dl creme fraiche
1/2 dl mild ajvar relish
1/2 tsk salt

  • Hacka löken och skär korven i skivor.
  • Fräs löken en stund och tillsätt sedan korven, låt stekas en stund.
  • Tillsätt ajvar, creme fraiche och salt, låt koka någon minut.
  • Servera med ris.

Lasagne

Dagens lunch blir lasagne, en riktigt god sådan oxå!
För 4 portioner behöver du:
Lasangeplattor
400 g köttfärs
1 gul lök
1 burk krossade tomater
2-3 msk tomatpure
1 köttbuljongtärning
2 dl vatten
1 tsk oregano
salt
svartpeppar

Ostsåsen:
3 msk smör
3 msk vetemjöl
5 dl mjölk
200 g riven ost
salt
vitpeppar
  • Finhacka löken och fräs den, tillsätt köttfärsen efter en stund.
  • Tillsätt vatten, buljongtärningen, krossade tomater, tomatpure och kryddorna, låt puttra en stund.
  • Fräs smöret och mjölet i en kastrull och tillsätt resterande ingredienser till ostsåsen, låt koka på svag värme tills osten är smält.
  • Smörj en ugnssäker form och häll i ett tunnt lager av ostsåsen, lägg på ett lager lasagneplattor, sedan köttfärs, ostsås, plattor osv
  • Avsluta med ett lager ostsås
  • Grädda längst ner i ugnen på 225 grader i 30-40 minuter.

Tips! Använd färska lasagne plattor iställer för de vanliga då det går mycket fortare, då behöver den endast stå i ugnen 15-20 min, lite skillnad eller hur, det smakar dessutom mycket bättre också!

Birsta...

Gårdagskvällen spenderades i Birsta för att kika på Micke & Andreas som hade en liten spelning! Riktigt duktiga var dom! Sedan vart det lite shopping oxå, men endast ett par solglasögon fick följa med mig hem, hoppas nämligen på finväder till helgen då jag ska ut på äventyr!

Grekisk köttfärslimpa

Jag har jobbat hela helgen, så idag hade jag en efterlängtad ledig dag, träffade Maria & Eleni för lunch och lite tjejsnack, sedan ett pass på gymmet och avslutar nu kvällen i tvsoffan, riktig skön dag!
Till middag blev det en super god köttfärslimpa med smak av Grekland, både Micke och jag gav den högsta betyg!
För 2 portioner behöver du:
200 g köttfärs
3 msk mjölk
1 msk potatismjöl
1 vitlöksklyfta
2 krm salt
1 krm svartpeppar
40 g fetaost
soltorkade tomater (i marinad) efter behag
några svarta oliver

  • Blanda köttfärs med mjölk, potatismjöl, salt och svartpeppar och platta sedan ut den på ett smörpapper så den blir ungefär20*15 cm.
  • Smula fetaosten i en bunke och pressa ner vitlöken i den, blanda.
  • Strö fetablandningen jämt över köttfärsen och strö sedan över hackade oliver och hackade soltorkade tomater. Rulla sedan ihop till en rulle.
  • Grädda i 225 grader i ungefär 25 minuter.

Pizza sallad

Här kommer ett tips på en riktig kanon sallad, smakar lite som pizza sallad. Super mumsig är den!
Du behöver (för en riktigt stor sallad):
1/2 vitkålshuvud
2 morötter
2 paprikor
1 stor röd lök
1 dl rödvinsvinäger
1 dl rapsolja
1 msk socker
1/2 msk salt
2 vitlöksklyftor

  • Hyvla vitkålen med en osthyvel, strimla paprikan och rödlöken och riv moroten i strimlor med hjälp av potatisskalaren. Lägg detta i en stor salladsskål.
  • Blanda ihop rödvinsvinäger, rapsolja, socker, salt och vitlöken (som du pressar), häll detta över salladen och blanda runt.
Tips! Gör en stor satts då du ändå står där och hyvlar för denna sallad håller nämligen några dagar!

Egendesignad bikini!

Min designade bikini på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min bikini här!


Ansiktsgodis

Har testat ganska många produkter för hyn och kommit fram till att Neutrogenas grejer är dom bästa!
Dessa två använder jag så gott som dagligen:
Dom är underbara! Man blir verkligen babymjuk & får bort alla döda hudceller!
Finns på Apoteket.

Knäckig äppelpaj

Här kommer receptet på kvällens efterrätt, en söt och god äppelpaj!
För 1 paj behöver du:
ca 800 g äpplen (ungefär 6 st)
150 g smör
3 dl havregryn
2 dl socker
1/2 dl ljus sirap
1,5 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 msk mjölk

  • Smält smöret i en kastrull och dra ifrån värmen.
  • Tillsätt alla ingredienser förutom äpplena.
  • Skala, kärna ur och skiva äpplerna tunnt, lägg dem i en smord ugnssäker form och fördela degen över.
  • Gräddas i 175 grader tills den blir gyllenbrun och knäckig, tar ungefär 30 minuter.

Underbar dag!

En riktigt bra dag med ett riktigt bra avslut! Började med morgon prommis för att sedan bege mig ut på stan med Moa & Kattis som är påsklediga & hemma i Sundsvall! Vi tog en mycket trevlig lunch och sedan en snabb shopping tur. När jag sedan kommer hem så har dom på något konstigt vis hunnit före mig och lämnat ett paket och när jag öppnar det ligger den underbara rosa formen jag bloggat om tidigare, åh vilka söta vänner man har! ♥ Sedan hem och förbereda middagen, vi gjorde det enkelt för oss och bjöd på tacos och till efterrätt äppelpaj med vaniljglass och marsansås, en mycket trevlig kväll med mycket skratt! En helt perfekt dag med andra ord!

Glad påsk på er!

Godiset är köpt och mitt enda pynt; påsktuppen och ägget som jag köpte igår står på bordet! Ikväll ska jag och Micke bjuda våra familjer på middag, dock ingen påskmat men det blir kommer bli super trevligt att träffa alla, med min fullspäckade kalender blir det alltför sällan!
Nu blir det lunch på stan med Moa och Kattis, mysigt värre!
Återkommer ikväll med recept på en smarrig äppelpaj!

RSS 2.0