Potatisbullar
Idag vart det hemmagjorda potatisbullar med lingonsylt till middag, mycket godare än de man köper ifrån frysdisken och det känns bra att veta vad det är man stoppar i sig och att man slipper alla tillsattser.
![](https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/1695296/images/2010/img_3904_83861540.jpg)
För 2-3 portioner behöver du:
6 medelstora skalade och kokta potatisar
150-200 g rökt bog eller skinka
1/4 gul lök
1 ägg + 1 äggula
1/2 tsk salt
1/2-1 krm vitpeppar
ströbröd
- Tärna bogen till små bitar.
- Pressa eller riv ner potatisen i en bunke.
- Tillsätt salt, vitpeppar, bog, ägget + äggulan, riv ner löken och arbeta samman så att blandningen går att forma.
- Forma till bollar med hjälp av en sked och rulla dem i ströbröd, platta sedan ut dem till jämntjocka bullar.
- Lägg dem på smörpapper en liten stund för att torka.
- Stek på medelvarm stekpanna, tills de fått fin färg.
- Servera med lingonsylt och rivna morötter.
Tips! Koka med en vitlöksklyfta i potatisvattnet så blir potatisbullarna ännu godare enligt mig som tycker att man ska ha vitlök i de flesta maträtter :) men glöm inte att slänga klyftan innan du pressar potatisen.
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1695296/images/2010/elin_sign_85840526.jpg)
Kommentarer
Trackback