Persilje-stuvad potatis

Här kommer tips på en riktigt enkel men god tisdags middag
För 4 personer behöver du:
ca 6 stora potatisar
3 dl mjölk
2 msk vetemjöl
2 krm salt
1 krm vitpeppar
några drag med svartpeppar kvarnen
persilja efter behag

  • Skär potatisarna i större tärningar och koka dem, häll sedan bort vattnet.
  • Koka upp ca 2 dl av mjölken.
  • Blanda resterande mjölk med vetemjölet och tillsätt det i den uppkokta mjölken.
  • Låt små koka en stund under omrörning, krydda och tillsätt persiljan.
  • Häll stuvningen över potatisen och blanda.
  • Jag serverade dem tillsammans med kryddiga korvar och en sallad.
Tips! Kryddningen är bara efter min smak, man kan självklart krydda den precis som man vill och om du serverar potatisen till fisk kan du byta ut persiljan mot dill.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0