Pinjespett
Dessa små godingar ska man egentligen göra som grillspett men igår gjorde jag & Maria dom som avlånga biffar i stekpannan. Så bildsköna kanske de inte blev, men goda och saftiga var de iallafall (efter att jag tillsatt lite mer krydda än det stod i orginalreceptet)

För ca 6 personer behöver du:
600 g lamm eller nötfärs
200 g squash
1 vitlöksklyfta
1 dl färsl basilika
2 msk grädde
1 ägg
2 msk potatismjöl
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
50 g pinjenötter
75 g fetaost
spiskummin efter behag (kan uteslutas)
- Grovriv squaschen och Finhacka basilikan och vitlöken.
- Blanda samman alla ingredienser förutom pinjenötterna och fetaosten i en bunke.
- Då du blandat samman allt tillsätter du pinjenötterna och fetaosten som du smular ner.
- Forma till avlånga rullar, du väljer själv om du vill göra dem till grillspett eller smörsteka dem. Om du ska grilla dem så penslas de med 1 msk olja och 1 tsk soya (som du först blandat samman)

Kommentarer
Trackback