Vit chokladtryffel

Dessa mumsiga tryfflar smakade jag första gången på min farbrors bröllop och såklart snokade jag rätt på receptet. Dom är superduper goda. De är dessa som försvinner först av våra julgodisar helt klart.
Du behöver:
300 g vit choklad
1 dl vispgrädde
50 g smör
150 g riven marsipan
1 msk Xante (päron konjak)
florsocker

  • Smält choklad och grädde på svag värme, ta sedan bort ifrån plattan.
  • Rör i smör, den rivna marsipanen och xante. Rör till det blandats och blivit en smet.
  • Slå massan i en form och kyl den så att den blir fast.
  • Forma små kulor och rulla i florsocker.
  • Om du vill kan du lägga dem i små formar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0