Hemmagjord Müsli

Efter Mickes brödbak blev jag inspirerad och gjorde müsli.
Den är nyttig, god och finns för det mesta i mitt skafferi, det enda negativa är att den försvinner så fort. Den blir lite som crunchy fast mindre söt!

För ca 12 port behöver du:
2,5 dl fiberhavregryn
2 dl rågflingor
2 dl vetegroddar
1 dl dinkelflingor
1 dl grovt hackad sötmandet
1 dl grovt hackade hasselnötter
1 dl solroskärnor eller pumpafrön
1/2 dl linfrön
1/2 dl sesamfrön
kanel och kardemumma efter behag
  • Blanda alla ingredienser i en skål
2 msk råsocker
1,5 dl vatten
2 msk rapsolja
  • Blanda ihop vattnet, oljan och råsockret och rör ner det i flingblandningen
  • Rosta i ugn 30-40 minuter, rör om efter halva tiden
  • Låt svalna och rör sedan ner ca 2 dl russing
En riktigt bra start på dagen, brukar "krydda" min fil med kanel som inte bara är gott utan också bra för immunförsvaret!

Kommentarer
Postat av: Elena

Det ser gott ut vettja!! Kanske något att pyssla med i helgen!! :)

2010-02-19 @ 11:12:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0