Renskavsgryta
Idag gjorde vi något vi inte har gjort på länge, renskavsgryta, super gott tycker både jag & Micke, som vanligt riktigt enkel matlagning, tycker om att slippa stå i köket flera timmar på vardagarna!
För 4 portioner behöver du:
1 pkt renskav (240 g)
200 champinjoner
1 gul lök
smör till stekning
1 msk vetemjöl
2-3 dl svampbuljong
1-2 dl creme fraiche
1/2 msk soya
1 tsk timjan
salt
svartpeppar
- Låt skavet tina något och skär det i breda strimlor.
- Stek det och lägg på sidan.
- Fräs champinjonerna och den hackade löken
- Tillsätt skavet.
- Strö över mjölet och blanda, tillsätt svampspadet och krydda sedan.
- Koka på svag värme ca 5 min.
- Tillsätt creme fraiche och soya.
- Hetta upp och smaka av
- Servera med ris.
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/1695296/images/2010/mat11_75537389.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1695296/images/2010/elin_sign_85840526.jpg)
Kommentarer
Postat av: Jennie
Hej !
vad fin blogg du har ;)
allt bra idag ?
Kolla gärna på min videoblogg, och skriv vad du tycker om dagens outfit :D
puss & kram
Jennie <3
Postat av: Margona
Gud så gott de låter:) De måste vi pröva här hemma. Hoppas allt är bra!:)
Trackback