kokt torsk med ägg & persiljesås

Detta tycker jag känns som en sund och god vardagsmat.
För 4 personer behöver du:
400 g torsk
1 msk smör
2 msk vetemjöl
2 dl fiskbuljong
1/2 dl grädde
1,5 dl mjölk
2 msk hackad persilja
2 hårdkokta ägg
salt, vitpeppar

  • Fräs smör och vetemjöl i en kastrull.
  • Tillsätt fiskbuljongen, grädde och mjölk. Lår puttra ca 5 minuter. Krydda sedan med salt och vitpeppar.
  • Skär fisken i portionsbitar och krydda den med salt och peppar.
  • Sjud fisken i välsaltat vatten ca 5 minuter.
  • Tillsätt ägg som du skurit i tärningar och persilja i såsen strax innan servering.
  • Servera med potatis.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0